burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija28

Pileća salata u oblandi

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
28

Sastojci

Kore:

2 komad C Oblande

Namaz:

6 kašika ajvara

4 kašika krupno rendane gaude

Salata od piletine:

250 g belog mesa pilećeg

250 g mešanog povrća

1 komad kuvano jaje

1/2 kašičica soli

1/2 kašičica bibera

150 g tartar sosa

3 kašika kisele pavlake

Dekoracija

100 ml kisele pavlake

1 komad nara

50 g kapar

2 komad listova ajsberg salate

nekoliko kašičica maka u zrnu

Pileća salata u oblandi

Najlepši način serviranja salate je kada se upakuje u oblandu. Kada se tako servira nema nikakvih ostataka posle jela.

Koraci pripreme

Korak 1

Obariti ili , još bolje ispeći komad belog mesa.
Skuvati povrće i ocediti ga i obariti jaje.
Kada se sve prohladi iseckati i dodati začine.
Na kraju dodati tartar sos i pavlaku i sve dobro izmešati.

Korak 2

Dva lista velike oblande preseći na pola.
Dve polovine premazati ajvarom i posuti kačkavaljem sa krupnije strane.
Preklopiti ih sa druge dve polovine, opet okrenute krupnijom stranom na ajvar.
Tako se dobiju dva dela nafilovana ajvarom i sirom.

Korak 3

Postaviti jedan paket nafilovanih kora na dasku i naneti salatu od piletine. Lepo je poravnjati ,pa od gore preklopiti drugim paketom sa ajvarom.
Oblanda treba blago da se pritisne, ali ne nečim teškim. Dovoljno je rukama potapkati da se ravnomerno rasporede filovi.
Ostaviti oblandu u frižideru da lepo upije.

Korak 4

Kada oblanda poveže sve ukuse ( najmanje sat vremena), izvaditi je iz frižidera.
Obeležiti blago nožem kako će se seći, pa je premazati pavlakom.
Iseći oblandu i dekorisati po želji.
Može odmah da se posluži ili da se vrati u frižider do ručka ili večere.
Prijatno!

Naši proizvodi

Pileća salata u oblandi

Najlepši način serviranja salate je kada se upakuje u oblandu. Kada se tako servira nema nikakvih ostataka posle jela.

Koraci pripreme

Korak 1

Obariti ili , još bolje ispeći komad belog mesa.
Skuvati povrće i ocediti ga i obariti jaje.
Kada se sve prohladi iseckati i dodati začine.
Na kraju dodati tartar sos i pavlaku i sve dobro izmešati.

Korak 2

Dva lista velike oblande preseći na pola.
Dve polovine premazati ajvarom i posuti kačkavaljem sa krupnije strane.
Preklopiti ih sa druge dve polovine, opet okrenute krupnijom stranom na ajvar.
Tako se dobiju dva dela nafilovana ajvarom i sirom.

Korak 3

Postaviti jedan paket nafilovanih kora na dasku i naneti salatu od piletine. Lepo je poravnjati ,pa od gore preklopiti drugim paketom sa ajvarom.
Oblanda treba blago da se pritisne, ali ne nečim teškim. Dovoljno je rukama potapkati da se ravnomerno rasporede filovi.
Ostaviti oblandu u frižideru da lepo upije.

Korak 4

Kada oblanda poveže sve ukuse ( najmanje sat vremena), izvaditi je iz frižidera.
Obeležiti blago nožem kako će se seći, pa je premazati pavlakom.
Iseći oblandu i dekorisati po želji.
Može odmah da se posluži ili da se vrati u frižider do ručka ili večere.
Prijatno!

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept