1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
28
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
28
6 kašika ajvara
4 kašika krupno rendane gaude
250 g belog mesa pilećeg
250 g mešanog povrća
1 komad kuvano jaje
1/2 kašičica soli
1/2 kašičica bibera
150 g tartar sosa
3 kašika kisele pavlake
100 ml kisele pavlake
1 komad nara
50 g kapar
2 komad listova ajsberg salate
nekoliko kašičica maka u zrnu
Najlepši način serviranja salate je kada se upakuje u oblandu. Kada se tako servira nema nikakvih ostataka posle jela.
Obariti ili , još bolje ispeći komad belog mesa.
Skuvati povrće i ocediti ga i obariti jaje.
Kada se sve prohladi iseckati i dodati začine.
Na kraju dodati tartar sos i pavlaku i sve dobro izmešati.
Dva lista velike oblande preseći na pola.
Dve polovine premazati ajvarom i posuti kačkavaljem sa krupnije strane.
Preklopiti ih sa druge dve polovine, opet okrenute krupnijom stranom na ajvar.
Tako se dobiju dva dela nafilovana ajvarom i sirom.
Postaviti jedan paket nafilovanih kora na dasku i naneti salatu od piletine. Lepo je poravnjati ,pa od gore preklopiti drugim paketom sa ajvarom.
Oblanda treba blago da se pritisne, ali ne nečim teškim. Dovoljno je rukama potapkati da se ravnomerno rasporede filovi.
Ostaviti oblandu u frižideru da lepo upije.
Kada oblanda poveže sve ukuse ( najmanje sat vremena), izvaditi je iz frižidera.
Obeležiti blago nožem kako će se seći, pa je premazati pavlakom.
Iseći oblandu i dekorisati po želji.
Može odmah da se posluži ili da se vrati u frižider do ručka ili večere.
Prijatno!
Najlepši način serviranja salate je kada se upakuje u oblandu. Kada se tako servira nema nikakvih ostataka posle jela.
Obariti ili , još bolje ispeći komad belog mesa.
Skuvati povrće i ocediti ga i obariti jaje.
Kada se sve prohladi iseckati i dodati začine.
Na kraju dodati tartar sos i pavlaku i sve dobro izmešati.
Dva lista velike oblande preseći na pola.
Dve polovine premazati ajvarom i posuti kačkavaljem sa krupnije strane.
Preklopiti ih sa druge dve polovine, opet okrenute krupnijom stranom na ajvar.
Tako se dobiju dva dela nafilovana ajvarom i sirom.
Postaviti jedan paket nafilovanih kora na dasku i naneti salatu od piletine. Lepo je poravnjati ,pa od gore preklopiti drugim paketom sa ajvarom.
Oblanda treba blago da se pritisne, ali ne nečim teškim. Dovoljno je rukama potapkati da se ravnomerno rasporede filovi.
Ostaviti oblandu u frižideru da lepo upije.
Kada oblanda poveže sve ukuse ( najmanje sat vremena), izvaditi je iz frižidera.
Obeležiti blago nožem kako će se seći, pa je premazati pavlakom.
Iseći oblandu i dekorisati po želji.
Može odmah da se posluži ili da se vrati u frižider do ručka ili večere.
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.