0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
16
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
16
Mekane knedle za supu koje će vam uvek ispasti savršeno.
Umutiti jaje viljuškom, pa zatim dodati 2 kašike masti (što je otprilike 30 g) , 5 punih kašika C Griza (oko 70 g griza) i soli po ukusu. Sjediniti sastojke viljuškom da se dobije glatka smesa. Ostaviti par minuta da odstoji. Smesa za knedle treba da je nešto gušća od testa za uštipke, pa ako vidite da je ređa nakon par minuta, dodajte još malo griza.
Knedle ubaciti pred sam kraj kuvanja supe. Kašičicu umočiti u supu pa njome zahvatiti smesu (tako se knedle neće lepiti za kašičicu). Ubaciti knedle u supu koja vri. Kuvati još par minuta kada knedle isplivaju na površinu.
Mekane knedle za supu koje će vam uvek ispasti savršeno.
Umutiti jaje viljuškom, pa zatim dodati 2 kašike masti (što je otprilike 30 g) , 5 punih kašika C Griza (oko 70 g griza) i soli po ukusu. Sjediniti sastojke viljuškom da se dobije glatka smesa. Ostaviti par minuta da odstoji. Smesa za knedle treba da je nešto gušća od testa za uštipke, pa ako vidite da je ređa nakon par minuta, dodajte još malo griza.
Knedle ubaciti pred sam kraj kuvanja supe. Kašičicu umočiti u supu pa njome zahvatiti smesu (tako se knedle neće lepiti za kašičicu). Ubaciti knedle u supu koja vri. Kuvati još par minuta kada knedle isplivaju na površinu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.