burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija16

Knedle od griza za supu

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
16

Sastojci

Sastojci:

70 g C Pšenični griz

30 g masti

1 jaje

1 prstohvat soli

Knedle od griza za supu

Mekane knedle za supu koje će vam uvek ispasti savršeno.

Koraci pripreme

Knedle:

Umutiti jaje viljuškom, pa zatim dodati 2 kašike masti (što je otprilike 30 g) , 5 punih kašika C Griza (oko 70 g griza) i soli po ukusu. Sjediniti sastojke viljuškom da se dobije glatka smesa. Ostaviti par minuta da odstoji. Smesa za knedle treba da je nešto gušća od testa za uštipke, pa ako vidite da je ređa nakon par minuta, dodajte još malo griza.

Knedle ubaciti pred sam kraj kuvanja supe. Kašičicu umočiti u supu pa njome zahvatiti smesu (tako se knedle neće lepiti za kašičicu). Ubaciti knedle u supu koja vri. Kuvati još par minuta kada knedle isplivaju na površinu.

Naši proizvodi

Knedle od griza za supu

Mekane knedle za supu koje će vam uvek ispasti savršeno.

Koraci pripreme

Knedle:

Umutiti jaje viljuškom, pa zatim dodati 2 kašike masti (što je otprilike 30 g) , 5 punih kašika C Griza (oko 70 g griza) i soli po ukusu. Sjediniti sastojke viljuškom da se dobije glatka smesa. Ostaviti par minuta da odstoji. Smesa za knedle treba da je nešto gušća od testa za uštipke, pa ako vidite da je ređa nakon par minuta, dodajte još malo griza.

Knedle ubaciti pred sam kraj kuvanja supe. Kašičicu umočiti u supu pa njome zahvatiti smesu (tako se knedle neće lepiti za kašičicu). Ubaciti knedle u supu koja vri. Kuvati još par minuta kada knedle isplivaju na površinu.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept