0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12 mafina
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12 mafina
1 komad tikvice (oko 500 g)
2 jajeta
1 kašičica sitne morske soli
80 g C pšeničnog griza
100 g projino kukuruzno žuto brašno
50 ml mleka
50 ml maslinovog ulja
2 kašike kisele pavlake 20%
1 kesica C praška za pecivo
300 g sira urda
Tikvicu nije potrebno ljuštiti, samo je operite i odstranite peteljku. Izrendajte je na krupno rende.
U istu posudu dodajte sve sastojke osim sira. Sve dobro sjedinite kašikom ili špatulom. Na kraju umešajte sir.
Silikonski kalup za mafine napunite smesom do kraja. Pre punjena kalup stavite na pleh od rerne ili rešetku.
Stavite u zagrejanu rernu na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom. Peći dok lepo ne porumene.
Izvadite ih iz rerne i sačekajte desetak minuta, pa ih preokrenite na tacnu obloženu papirom za pečenje. Kada se potpuno ohlade nožićem uklonite višak testa koje se razlilo.
Mafine poslužite kao obrok ili predjelo uz jogurt ili salatu.
Tikvicu nije potrebno ljuštiti, samo je operite i odstranite peteljku. Izrendajte je na krupno rende.
U istu posudu dodajte sve sastojke osim sira. Sve dobro sjedinite kašikom ili špatulom. Na kraju umešajte sir.
Silikonski kalup za mafine napunite smesom do kraja. Pre punjena kalup stavite na pleh od rerne ili rešetku.
Stavite u zagrejanu rernu na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom. Peći dok lepo ne porumene.
Izvadite ih iz rerne i sačekajte desetak minuta, pa ih preokrenite na tacnu obloženu papirom za pečenje. Kada se potpuno ohlade nožićem uklonite višak testa koje se razlilo.
Mafine poslužite kao obrok ili predjelo uz jogurt ili salatu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.