0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
8
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
8
1/2 komad velike glavice crnog luka
2 komad šargarepe
200 g graška
1/4 komad peršuna
so i biber malo po želji
1 komad kocka za supu
2 komad jaja
2 kašika kisele pavlake
3 kašika C Pšenični griz
Ova čorba sa povrćem, jajima i grizom priprema se jednostavno, a veoma je hranljiva i ukusna.
Povrće iseckati na kockice i staviti da se dinsta. Kad luk postane staklast dodati grašak. Nakon par minuta dodati 1,5 l vode i kocku za supu. Začiniti po ukusu. Ostaviti poklopljeno da se kuva na tihoj vatri oko 30 minuta.
Isključiti ringlu, ali ostaviti čorbu na njoj.
U dubokom tanjiru izbućkati 2 jajeta, dodati pavlaku i 3 kašike C Griza. Sve dobro izmešati.
Dodati smešu u čorbu sve vreme mešajući. Ostaviti na isključenoj vrućoj ringli još par minuta.
Ova čorba sa povrćem, jajima i grizom priprema se jednostavno, a veoma je hranljiva i ukusna.
Povrće iseckati na kockice i staviti da se dinsta. Kad luk postane staklast dodati grašak. Nakon par minuta dodati 1,5 l vode i kocku za supu. Začiniti po ukusu. Ostaviti poklopljeno da se kuva na tihoj vatri oko 30 minuta.
Isključiti ringlu, ali ostaviti čorbu na njoj.
U dubokom tanjiru izbućkati 2 jajeta, dodati pavlaku i 3 kašike C Griza. Sve dobro izmešati.
Dodati smešu u čorbu sve vreme mešajući. Ostaviti na isključenoj vrućoj ringli još par minuta.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.