burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija8

Čorba sa grizom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
8

Sastojci

Za čorbu:

1/2 komad velike glavice crnog luka

2 komad šargarepe

200 g graška

1/4 komad peršuna

so i biber malo po želji

1 komad kocka za supu

2 komad jaja

2 kašika kisele pavlake

3 kašika C Pšenični griz

Čorba sa grizom

Ova čorba sa povrćem, jajima i grizom priprema se jednostavno, a veoma je hranljiva i ukusna.

Koraci pripreme

Priprema griz čorbe:

Povrće iseckati na kockice i staviti da se dinsta. Kad luk postane staklast dodati grašak. Nakon par minuta dodati 1,5 l vode i kocku za supu. Začiniti po ukusu. Ostaviti poklopljeno da se kuva na tihoj vatri oko 30 minuta.
Isključiti ringlu, ali ostaviti čorbu na njoj.
U dubokom tanjiru izbućkati 2 jajeta, dodati pavlaku i 3 kašike C Griza. Sve dobro izmešati.
Dodati smešu u čorbu sve vreme mešajući. Ostaviti na isključenoj vrućoj ringli još par minuta.

Čorba sa grizom

Ova čorba sa povrćem, jajima i grizom priprema se jednostavno, a veoma je hranljiva i ukusna.

Koraci pripreme

Priprema griz čorbe:

Povrće iseckati na kockice i staviti da se dinsta. Kad luk postane staklast dodati grašak. Nakon par minuta dodati 1,5 l vode i kocku za supu. Začiniti po ukusu. Ostaviti poklopljeno da se kuva na tihoj vatri oko 30 minuta.
Isključiti ringlu, ali ostaviti čorbu na njoj.
U dubokom tanjiru izbućkati 2 jajeta, dodati pavlaku i 3 kašike C Griza. Sve dobro izmešati.
Dodati smešu u čorbu sve vreme mešajući. Ostaviti na isključenoj vrućoj ringli još par minuta.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept