0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 jaja
1 čaša jogurta
2 čaše ulja
2 čaše šećera
oko 1/2 kg brašna
1 prašak za pecivo C
1 C vanilin šećer
C šlag krem beli
3 veće jabuke
1 kesica cimeta
1 mandarina
malo aronije iz slatkog
čokoladna bombona
C sladoled Eskimko
Umutiti 3 belanca sa 2 čaše šećera,1 čašom jogurta, 2 čaše ulja, dodati 3 žumanca i toliko brašna da se dobije srednje testo i 1 prašak za pecivo (gušće od palačinki).
Pola smese staviti da se peče, čim se malo zapeče izvaditi i narendati jabuke, posuti vanilinim šećerom i cimetom pa staviti drugu polovinu smese i peći dalje na 200 stepeni.
Kada je gotovo iseći kao tortu, staviti na tacnu i ukrasiti C šlagom i voćem po želji.
Prilikom pojedinačnog serviranja staviti po kuglu sladoleda C po želji.
Umutiti 3 belanca sa 2 čaše šećera,1 čašom jogurta, 2 čaše ulja, dodati 3 žumanca i toliko brašna da se dobije srednje testo i 1 prašak za pecivo (gušće od palačinki).
Pola smese staviti da se peče, čim se malo zapeče izvaditi i narendati jabuke, posuti vanilinim šećerom i cimetom pa staviti drugu polovinu smese i peći dalje na 200 stepeni.
Kada je gotovo iseći kao tortu, staviti na tacnu i ukrasiti C šlagom i voćem po želji.
Prilikom pojedinačnog serviranja staviti po kuglu sladoleda C po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.