burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Zimsko - voćna čarolija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

3 jaja

1 čaša jogurta

2 čaše ulja

2 čaše šećera

oko 1/2 kg brašna

1 prašak za pecivo C

1 C vanilin šećer

C šlag krem beli

3 veće jabuke

1 kesica cimeta

Za ukrašavanje:

1 mandarina

malo aronije iz slatkog

čokoladna bombona

C sladoled Eskimko

Zimsko - voćna čarolija

Koraci pripreme

Umutiti 3 belanca sa 2 čaše šećera,1 čašom jogurta, 2 čaše ulja, dodati 3 žumanca i toliko brašna da se dobije srednje testo i 1 prašak za pecivo (gušće od palačinki).

Pola smese staviti da se peče, čim se malo zapeče izvaditi i narendati jabuke, posuti vanilinim šećerom i cimetom pa staviti drugu polovinu smese i peći dalje na 200 stepeni.

Kada je gotovo iseći kao tortu, staviti na tacnu i ukrasiti C šlagom i voćem po želji.

Prilikom pojedinačnog serviranja staviti po kuglu sladoleda C po želji.

Naši proizvodi

Zimsko - voćna čarolija

Koraci pripreme

Umutiti 3 belanca sa 2 čaše šećera,1 čašom jogurta, 2 čaše ulja, dodati 3 žumanca i toliko brašna da se dobije srednje testo i 1 prašak za pecivo (gušće od palačinki).

Pola smese staviti da se peče, čim se malo zapeče izvaditi i narendati jabuke, posuti vanilinim šećerom i cimetom pa staviti drugu polovinu smese i peći dalje na 200 stepeni.

Kada je gotovo iseći kao tortu, staviti na tacnu i ukrasiti C šlagom i voćem po želji.

Prilikom pojedinačnog serviranja staviti po kuglu sladoleda C po želji.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept