0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
1 l vode
300 g pirinča
150 g šećera
2 kesice C vanilin šećera
300 g višanja
200 ml vode
2 kašike šećera
2 kašike C čvrstina
Pirinač oprati, pa ga staviti da se kuva sa vodom, na pola kuvanja dodati šećer i C vanilin šećer.
U drugoj posudi staviti višnje i vodu da se kuvaju dodati i šećer i kuvati 10 min.
Zatim razmutiti dve kašike C čvrstina sa dve kašike vode i sipati u skuvane višnje.
Mešati dok se masa na zgusne.
U činijice stavljati prvo višnje pa skuvani pirinač pa opet višnje.
Uživati u predivnom slatkišu u posne dane.
Pirinač oprati, pa ga staviti da se kuva sa vodom, na pola kuvanja dodati šećer i C vanilin šećer.
U drugoj posudi staviti višnje i vodu da se kuvaju dodati i šećer i kuvati 10 min.
Zatim razmutiti dve kašike C čvrstina sa dve kašike vode i sipati u skuvane višnje.
Mešati dok se masa na zgusne.
U činijice stavljati prvo višnje pa skuvani pirinač pa opet višnje.
Uživati u predivnom slatkišu u posne dane.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.