burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija35

Zemičke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
35

Sastojci

200 ml mleka

200 ml vode

1 kašičica šećera

1 kvasac (može i C suvi kvasac)

1 kašičica soli

180 ml ulja

600 g brašna

200 g krem sira

200 g salame/šunkarice

3 kuvana jaja

origano

kečap

susam

Zemičke

Koraci pripreme

U posudu staviti kvasac, mlako mleko, vodu i šećer.

Kada kvasac nadođe dodati so, ulje i brašno.

Umesiti testo, razviti ga i iseći na kocke tako da ih bude 35 ili 24 ako želite da budu veće.

Testo obavetno razviti na pouljenoj površini i zemičke praviti pouljenim rukama.

Za fil izrendati salamu i jaja i pomešati sa krem sirom pa dodati origano po ukusu.

Svaku kocku testa filovati na dlanu, sipati malo kečapa, zatvoriti i okrenuti mesto gde je zatvorena na dno pouljenog pleha.

Posuti zemičke susamom i peći na 220 stepeni u rerni dok lepo ne porumene.

Naši proizvodi

Zemičke

Koraci pripreme

U posudu staviti kvasac, mlako mleko, vodu i šećer.

Kada kvasac nadođe dodati so, ulje i brašno.

Umesiti testo, razviti ga i iseći na kocke tako da ih bude 35 ili 24 ako želite da budu veće.

Testo obavetno razviti na pouljenoj površini i zemičke praviti pouljenim rukama.

Za fil izrendati salamu i jaja i pomešati sa krem sirom pa dodati origano po ukusu.

Svaku kocku testa filovati na dlanu, sipati malo kečapa, zatvoriti i okrenuti mesto gde je zatvorena na dno pouljenog pleha.

Posuti zemičke susamom i peći na 220 stepeni u rerni dok lepo ne porumene.

Autor

Tinda

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept