0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
35
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
35
200 ml mleka
200 ml vode
1 kašičica šećera
1 kvasac (može i C suvi kvasac)
1 kašičica soli
180 ml ulja
600 g brašna
200 g krem sira
200 g salame/šunkarice
3 kuvana jaja
origano
kečap
susam
U posudu staviti kvasac, mlako mleko, vodu i šećer.
Kada kvasac nadođe dodati so, ulje i brašno.
Umesiti testo, razviti ga i iseći na kocke tako da ih bude 35 ili 24 ako želite da budu veće.
Testo obavetno razviti na pouljenoj površini i zemičke praviti pouljenim rukama.
Za fil izrendati salamu i jaja i pomešati sa krem sirom pa dodati origano po ukusu.
Svaku kocku testa filovati na dlanu, sipati malo kečapa, zatvoriti i okrenuti mesto gde je zatvorena na dno pouljenog pleha.
Posuti zemičke susamom i peći na 220 stepeni u rerni dok lepo ne porumene.
U posudu staviti kvasac, mlako mleko, vodu i šećer.
Kada kvasac nadođe dodati so, ulje i brašno.
Umesiti testo, razviti ga i iseći na kocke tako da ih bude 35 ili 24 ako želite da budu veće.
Testo obavetno razviti na pouljenoj površini i zemičke praviti pouljenim rukama.
Za fil izrendati salamu i jaja i pomešati sa krem sirom pa dodati origano po ukusu.
Svaku kocku testa filovati na dlanu, sipati malo kečapa, zatvoriti i okrenuti mesto gde je zatvorena na dno pouljenog pleha.
Posuti zemičke susamom i peći na 220 stepeni u rerni dok lepo ne porumene.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.