burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Zec koji sedi

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Za testo:

500 g brašna

2 dl mlakoga mleka

50 g šećera

prstohvat soli

C suvi kvasac

2 jajeta

120 g putera ili margarina

1 belance za premazivanje

kristal šećer za ukras

Zec koji sedi

Koraci pripreme

1 kašiku šećera sa izmrvljenim kvascem dodajte u mlako mleko. Ostavite kvasac da se aktivira.

U posudu stavite brašno, jaja, smesu od mleka i kvasca , so i otopljen puter. Umesite testo, prekrijte ga i ostavite da odstoji oko 50 minuta na toplom. Na podlogu pospite brašno, premesite testo pa formirajte loptu.

Zeke pravite tako što oko jedne loptice testa uvijete 1 rastanjeni valjčić testa.

Valjčić uvijete dva puta i krajeve spustite na sto. Krajeve testa lagano pritisnete jagodicama prsta i izgledaće kao zekine uši.

Gotove zeke stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje u predhodno zagrejanu rernu na 160 stepeni.

Zeke premažite belancetom pa na repove zečića pospite krupan šećer.

Pecite oko 20 minuta, a pečene zeke pospite C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Zec koji sedi

Koraci pripreme

1 kašiku šećera sa izmrvljenim kvascem dodajte u mlako mleko. Ostavite kvasac da se aktivira.

U posudu stavite brašno, jaja, smesu od mleka i kvasca , so i otopljen puter. Umesite testo, prekrijte ga i ostavite da odstoji oko 50 minuta na toplom. Na podlogu pospite brašno, premesite testo pa formirajte loptu.

Zeke pravite tako što oko jedne loptice testa uvijete 1 rastanjeni valjčić testa.

Valjčić uvijete dva puta i krajeve spustite na sto. Krajeve testa lagano pritisnete jagodicama prsta i izgledaće kao zekine uši.

Gotove zeke stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje u predhodno zagrejanu rernu na 160 stepeni.

Zeke premažite belancetom pa na repove zečića pospite krupan šećer.

Pecite oko 20 minuta, a pečene zeke pospite C šećerom u prahu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept