0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
500 g brašna
malo soli
1 kašika šećera
21 g kvasca
1 jaje
200 ml mlakog mleka
100 ml ulja
300 g kristal šećera
6 kašičica cimeta
2 C vanilin šećera
oko 100 g badema
Testo:
U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati.
Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo.
Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.
Fil:
Pomešati šećer, C vanilin šećer i cimet.
Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva jednaka dela.
Jednu jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm, i obilato posuti šećerom, vanilin šećerom i cimetom.
Urolati, seći na kolutove, kolutove redjati u tepsiju obloženu papitom za pečenje. Na svaki kolut utisnite po jedan badem.
Isti postupak ponoviti i sa drugom jufkom.
Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene.
Pečeno i prohlađeno pecivo posuti C šećerom u prahu.
Testo:
U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati.
Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo.
Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.
Fil:
Pomešati šećer, C vanilin šećer i cimet.
Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva jednaka dela.
Jednu jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm, i obilato posuti šećerom, vanilin šećerom i cimetom.
Urolati, seći na kolutove, kolutove redjati u tepsiju obloženu papitom za pečenje. Na svaki kolut utisnite po jedan badem.
Isti postupak ponoviti i sa drugom jufkom.
Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene.
Pečeno i prohlađeno pecivo posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.