burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Zavrzlame sa cimetom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Za testo:

500 g brašna

malo soli

1 kašika šećera

21 g kvasca

1 jaje

200 ml mlakog mleka

100 ml ulja

Za fil:

300 g kristal šećera

6 kašičica cimeta

2 C vanilin šećera

oko 100 g badema

Zavrzlame sa cimetom

Koraci pripreme

Testo:
U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati.

Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo.

Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.

Fil:
Pomešati šećer, C vanilin šećer i cimet.

Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva jednaka dela.

Jednu jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm, i obilato posuti šećerom, vanilin šećerom i cimetom.

Urolati, seći na kolutove, kolutove redjati u tepsiju obloženu papitom za pečenje. Na svaki kolut utisnite po jedan badem.

Isti postupak ponoviti i sa drugom jufkom.

Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene.

Pečeno i prohlađeno pecivo posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Zavrzlame sa cimetom

Koraci pripreme

Testo:
U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati.

Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo.

Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.

Fil:
Pomešati šećer, C vanilin šećer i cimet.

Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva jednaka dela.

Jednu jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm, i obilato posuti šećerom, vanilin šećerom i cimetom.

Urolati, seći na kolutove, kolutove redjati u tepsiju obloženu papitom za pečenje. Na svaki kolut utisnite po jedan badem.

Isti postupak ponoviti i sa drugom jufkom.

Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene.

Pečeno i prohlađeno pecivo posuti C šećerom u prahu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept