burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Voćni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

KORA:

4 jaja

8 kasike secera

8 kasika brasna

2 kasike C griza

180ml ulja

1 C prasak za pecivo

FIL:

400g secera

700 ml vode

2 C vanilin secera

3 C pudinga od vanile

kompot od breskve

2 C slag krema

Voćni kolač

Koraci pripreme

Umutiti cvrst šne od 4 belanaca dodati 8kasika secera i nastaviti mucenje na najnizoj brzinj miksera kada se secer otopi dodati 4 zumanca i umutiti rucno spatulom zatim dodati 2kasike griza,solju ulja i 8 kasika brasna pomesanih sa 1C praskom za pecivo.

Peci koru u predhodno zagrejanoj rerni na 180°C 20-25min. Proveriti cackalicom da li je kora pecena.

FIL:
U serpi nasuti 700ml vode,dodati 400g secera i 2 C vanilin secera da provri. Kada provri uzeti 300ml i preliti pecenu ohladjenu koru,u preostaloj vodi dodati kompot i ispasirane breskve iz kompota da provri. Kada bude gotovo dodati 3 C pudinga od vanile i ukuvati.

Kada Fil bude kuvan preliti preko vec pecene kore i staviti na hladjenje. Ohladjen kolac premazati sa 2 C slag krema i vratiti kolac na hladjenje. Ohladjen kolac je spreman za serviranje.

Naši proizvodi

Voćni kolač

Koraci pripreme

Umutiti cvrst šne od 4 belanaca dodati 8kasika secera i nastaviti mucenje na najnizoj brzinj miksera kada se secer otopi dodati 4 zumanca i umutiti rucno spatulom zatim dodati 2kasike griza,solju ulja i 8 kasika brasna pomesanih sa 1C praskom za pecivo.

Peci koru u predhodno zagrejanoj rerni na 180°C 20-25min. Proveriti cackalicom da li je kora pecena.

FIL:
U serpi nasuti 700ml vode,dodati 400g secera i 2 C vanilin secera da provri. Kada provri uzeti 300ml i preliti pecenu ohladjenu koru,u preostaloj vodi dodati kompot i ispasirane breskve iz kompota da provri. Kada bude gotovo dodati 3 C pudinga od vanile i ukuvati.

Kada Fil bude kuvan preliti preko vec pecene kore i staviti na hladjenje. Ohladjen kolac premazati sa 2 C slag krema i vratiti kolac na hladjenje. Ohladjen kolac je spreman za serviranje.

Autor

Anita

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept