0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
Podloga:
100 g putera
200 g mlevenog Plazma keksa
1 dl soka od narandže
400 g višanja
5 kašika šećera
1 puding od vanile
500 ml mleka
2 pudinga od vanile
5 kašika šećera
2 dl vrhnja za šlag
3 dl vrhnja za šlag
Podloga:
100 g putera otopiti i dodati u 200 g mlevenog keksa.
Dodavati postepeno sok od narandze, da smesa bude dovoljno vlažna.
Kalup za torte ili manji pleh obloziti pek-papirom i staviti podlogu od keksa.
Voćni fil:
Višnje staviti u šerpu, dodati šećer i kad provri sipati puding, rastvoren sa malo vode.
Kuvati par minuta da se zgusne, malo prohladiti i sipati preko podloge od keksa.
Vanila krem:
U mleko dodati šećer i skuvati puding.
Umutiti 2 dl vrhnja za šlag i dodati u ohladjen puding.
Umutiti žicom da se fino sjedini, pa sipati preko fila od višanja.
Za premaz:
Umutiti 3 dl vrhnja za šlag i premazati celu tortu.
Podloga:
100 g putera otopiti i dodati u 200 g mlevenog keksa.
Dodavati postepeno sok od narandze, da smesa bude dovoljno vlažna.
Kalup za torte ili manji pleh obloziti pek-papirom i staviti podlogu od keksa.
Voćni fil:
Višnje staviti u šerpu, dodati šećer i kad provri sipati puding, rastvoren sa malo vode.
Kuvati par minuta da se zgusne, malo prohladiti i sipati preko podloge od keksa.
Vanila krem:
U mleko dodati šećer i skuvati puding.
Umutiti 2 dl vrhnja za šlag i dodati u ohladjen puding.
Umutiti žicom da se fino sjedini, pa sipati preko fila od višanja.
Za premaz:
Umutiti 3 dl vrhnja za šlag i premazati celu tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.