0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
40
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40
15 belanaca
15 kasika šecera kristala
3 kašike brasna
1 C puding od vanile
3 zumanca
15 zumanaca
200 g šecera kristala
3 C pudinga od vanile
1 litar mleka
250 g margarina
300 g C šlaga
1 konzerva ananasa
1 kg banana
Kore:
Umutititi 5 belanaca, 5 kašika šecera u cvrst sneg. U to dodati 1 zumance jos malo mutiti.
Onda dodati 1 kasiku brašna i 1 kašiku C pudinga od vanile. Lagano izmešati pa smesu staviti u pleh.
Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Ispeci tri kore
Fil:
Od litre mleka odvojiti casu ostalo staviti u šerpu da se zagreje dodati šecer. U mleko koje je izdvojeno dodati 3 pudinga od vanile i žumanca lagano umutiti mikserom.
Procediti kroz cediljku i dodati u mleko kad provri skuvati fil i ostaviti da se prohladi. Kada se fil prohladi umutiti penasto margarin, pa dodavati kasiku po kasiku fila u margarin da se dobije fin krem.
Posebno umutiti C šlag po uputstvu sa kesice to je drugi fil.
Tortu filovati slede im redom kora zuti fil narezane banane, ananas pa šlag.
Kore:
Umutititi 5 belanaca, 5 kašika šecera u cvrst sneg. U to dodati 1 zumance jos malo mutiti.
Onda dodati 1 kasiku brašna i 1 kašiku C pudinga od vanile. Lagano izmešati pa smesu staviti u pleh.
Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Ispeci tri kore
Fil:
Od litre mleka odvojiti casu ostalo staviti u šerpu da se zagreje dodati šecer. U mleko koje je izdvojeno dodati 3 pudinga od vanile i žumanca lagano umutiti mikserom.
Procediti kroz cediljku i dodati u mleko kad provri skuvati fil i ostaviti da se prohladi. Kada se fil prohladi umutiti penasto margarin, pa dodavati kasiku po kasiku fila u margarin da se dobije fin krem.
Posebno umutiti C šlag po uputstvu sa kesice to je drugi fil.
Tortu filovati slede im redom kora zuti fil narezane banane, ananas pa šlag.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.