burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Voćna poslastica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

1 litar vode

15 kašika šećera

15 kašika griza, pred kraj dodati

1/2 kg voća (ja uglavnom koristim maline, kupine, jagode, višnje ili onaj miks.

7 dcl mleka

2 C pudinga od vanile (ili po želji - ja vanilu koristim) sa 10-15 kašika šećera

250 gr margarina

2 C šlaga

Voćna poslastica

Koraci pripreme

U 1 litar vode skuvati 15 kašika šećera i 15 kašika griza, pred kraj dodati 1/2 kg voća (ja uglavnom koristim maline, kupine, višnje ili onaj miks. Nema potrebe otapati voće - ja tako zamrznuto istresem i kuvam par minuta duže).

Skuvano, vruće razliti u navlaženu dublju tepsiju i ostaviti da se ohladi. Ne mora se čekati da se sasvim ohladi da bi se razlio drugi fil.

Skuvati u 7 dcl mleka 2 C pudinga od vanile (ili po želji - ja vanilu koristim) sa 10-15 kašika šećera (ko koliko voli da je slatko).

Kad se malo prohladi dodati izrađen margarin ili puter - opet po želji. I to odmah sipati na prvi voćni deo.

Na kraju ulupati sa kiselom vodom 2 C šlaga.

Stoji u frižideru.

Moja tepsija u koju razlivam je 35(40)cm x 25 i dubina nekih 5-6 cm.

Naši proizvodi

Voćna poslastica

Koraci pripreme

U 1 litar vode skuvati 15 kašika šećera i 15 kašika griza, pred kraj dodati 1/2 kg voća (ja uglavnom koristim maline, kupine, višnje ili onaj miks. Nema potrebe otapati voće - ja tako zamrznuto istresem i kuvam par minuta duže).

Skuvano, vruće razliti u navlaženu dublju tepsiju i ostaviti da se ohladi. Ne mora se čekati da se sasvim ohladi da bi se razlio drugi fil.

Skuvati u 7 dcl mleka 2 C pudinga od vanile (ili po želji - ja vanilu koristim) sa 10-15 kašika šećera (ko koliko voli da je slatko).

Kad se malo prohladi dodati izrađen margarin ili puter - opet po želji. I to odmah sipati na prvi voćni deo.

Na kraju ulupati sa kiselom vodom 2 C šlaga.

Stoji u frižideru.

Moja tepsija u koju razlivam je 35(40)cm x 25 i dubina nekih 5-6 cm.

Autor

Vera

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept