0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
2 kesice C želatina
500 ml mleka
3-4 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
150-200 g svežeg voća
Želatin prelijte sa osam kašika hladne vode i ostavite da nabubri.
Mleko pomešajte sa šećerom i stavite da se zagreje - ne treba da provri.
Nabubreli želatin umešajte u mleko i mešajte dok se sav želatin ne otopi. Sklonite sa ringle, dodajte vanilin šećer i ostavite da se prohladi.
Voće naseckajte na sitne kockice i umešajte u mleko sa želatinom.
Smesu sipajte u jednu veću (6.5 do 7dl) ili više manjih navlaženih posuda i ostavite u frižider da se lepo stegne.
Pre služenja posudu kratko potopite u posudu sa vrelom vodom i desert izvrnite na tacnu.
Želatin prelijte sa osam kašika hladne vode i ostavite da nabubri.
Mleko pomešajte sa šećerom i stavite da se zagreje - ne treba da provri.
Nabubreli želatin umešajte u mleko i mešajte dok se sav želatin ne otopi. Sklonite sa ringle, dodajte vanilin šećer i ostavite da se prohladi.
Voće naseckajte na sitne kockice i umešajte u mleko sa želatinom.
Smesu sipajte u jednu veću (6.5 do 7dl) ili više manjih navlaženih posuda i ostavite u frižider da se lepo stegne.
Pre služenja posudu kratko potopite u posudu sa vrelom vodom i desert izvrnite na tacnu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.