burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Veseli griz u mleku

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1,5l mleka

150 g C griza

50-100 g kristalnog belog šećera

1-2 jajeta

1 supena kašika C kokosovog brašna

1 supena kašika C kakaoa

prstohvat cimeta

(vanila, rum aroma, komadići voća iz kompota...)

1-2 supene kašike hladnog pekmeza ili džema od kajsija ili jagoda, šumskog voća i sl.

Veseli griz u mleku

Koraci pripreme

Skuvati klasičan C griz u mleku (sipati veći deo mleka u šerpu ili lonac, podgrejati, sipati griz, za ređi griz malo manje, za gušći griz malo više, stalno mešati dok provri i nastaviti tako još 5-6 minuta, na kraju dodati oko pola šećera).

U skuvani C griz u mleku, koji ste skinuli sa grejanja, dodajte 1-2 jajeta uz stalno brzo mešanje kako ne bi delovi jaja koagulirali na jednom mestu.

Kada smesa dobije jednoličnu žutu boju, uz dalje mešanje dodajte: C kokos, C kakao i/ili čokoladu, cimet itd. sve to dobro izmešati.

Vaditi u dublje tanjiriće kao za kompot i na kraju na površinu sipati kristalnog šećera da se otopi i bude staklasta površina.

Na to odozgo sipati kašikom hladan pekmez ili džem od kajsija ili drugog aromatičnog pekmeza. taj pekmez je ujedno i dekoracija.

Naši proizvodi

Veseli griz u mleku

Koraci pripreme

Skuvati klasičan C griz u mleku (sipati veći deo mleka u šerpu ili lonac, podgrejati, sipati griz, za ređi griz malo manje, za gušći griz malo više, stalno mešati dok provri i nastaviti tako još 5-6 minuta, na kraju dodati oko pola šećera).

U skuvani C griz u mleku, koji ste skinuli sa grejanja, dodajte 1-2 jajeta uz stalno brzo mešanje kako ne bi delovi jaja koagulirali na jednom mestu.

Kada smesa dobije jednoličnu žutu boju, uz dalje mešanje dodajte: C kokos, C kakao i/ili čokoladu, cimet itd. sve to dobro izmešati.

Vaditi u dublje tanjiriće kao za kompot i na kraju na površinu sipati kristalnog šećera da se otopi i bude staklasta površina.

Na to odozgo sipati kašikom hladan pekmez ili džem od kajsija ili drugog aromatičnog pekmeza. taj pekmez je ujedno i dekoracija.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slana i slatka peciva"

Pošalji recept