0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
80gr maslaca
70gr šećera
1 C vanil šećer
3 žumanca
45ml mleka
Prstohvat soli
40g brašna
40g C kakaoa
4gr C praška za pecivo
3 belanca
Prstohvat soli
150g kristal šećera
1 kašika limunovog soka ili sirćeta
80g badema ili lešnika izlomljenih
500ml mleka
150gr šećera
40gr C gustina
10gr C kakaoa
3 žumanca
1 C vanil šećer
120g mlečne čokolade
5gr C želatina u prahu i dve kašike vode
2 C šlag krema od 75gr pakovanje
1 C šlag pakovanje od 40gr
Za testo umutiti secer i vanilin secer sa maslacem, pa dodati ostale sastojke, prvo zumanca i mleko potom suve sastojke.
Od belanaca umutiti čvrst šaum. Smesu za testo podeliti na dva jednaka dela kao i šaum od belanaca.
Peći dve kore u kalupu od 20fi, u kalup izliti smesu za koru i preko nje šaum od belanaca te posuti lomljenim bademima ili lešnicima. Peći na 180C pola sata ili do zlatne boje badema.
Za prioremu kreme prvo želatin pomešati sa dve kašike vode i ostaviti da nabubri. Od ostalih sastojaka skuvati kremu, i vruću kremu dodati hidrirani želatin dobro izmešati pa dodati lomljenu mlečnu čokoladu i sve dobro izmešati.
Prohladiti fil, i u ohladjen špatulom dodati dva srednje umućena šlag krema, dobro izmešati.
Kalup pripremiti, može se obložiti acetatnom folijom ili pek papirom, pa donju koru okrenutibsa bademima na dole, nafilovati svim filom i zatvoriti drugom korom sa bademima na gore.
Ostaviti preko noći da odstoji i spremna je serviranje.
Za testo umutiti secer i vanilin secer sa maslacem, pa dodati ostale sastojke, prvo zumanca i mleko potom suve sastojke.
Od belanaca umutiti čvrst šaum. Smesu za testo podeliti na dva jednaka dela kao i šaum od belanaca.
Peći dve kore u kalupu od 20fi, u kalup izliti smesu za koru i preko nje šaum od belanaca te posuti lomljenim bademima ili lešnicima. Peći na 180C pola sata ili do zlatne boje badema.
Za prioremu kreme prvo želatin pomešati sa dve kašike vode i ostaviti da nabubri. Od ostalih sastojaka skuvati kremu, i vruću kremu dodati hidrirani želatin dobro izmešati pa dodati lomljenu mlečnu čokoladu i sve dobro izmešati.
Prohladiti fil, i u ohladjen špatulom dodati dva srednje umućena šlag krema, dobro izmešati.
Kalup pripremiti, može se obložiti acetatnom folijom ili pek papirom, pa donju koru okrenutibsa bademima na dole, nafilovati svim filom i zatvoriti drugom korom sa bademima na gore.
Ostaviti preko noći da odstoji i spremna je serviranje.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.