burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Verdens Beste

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Testo:

80gr maslaca

70gr šećera

1 C vanil šećer

3 žumanca

45ml mleka

Prstohvat soli

40g brašna

40g C kakaoa

4gr C praška za pecivo

Šaum od belanaca:

3 belanca

Prstohvat soli

150g kristal šećera

1 kašika limunovog soka ili sirćeta

80g badema ili lešnika izlomljenih

Krema:

500ml mleka

150gr šećera

40gr C gustina

10gr C kakaoa

3 žumanca

1 C vanil šećer

120g mlečne čokolade

5gr C želatina u prahu i dve kašike vode

2 C šlag krema od 75gr pakovanje

1 C šlag pakovanje od 40gr

Verdens Beste

Koraci pripreme

Za testo umutiti secer i vanilin secer sa maslacem, pa dodati ostale sastojke, prvo zumanca i mleko potom suve sastojke.

Od belanaca umutiti čvrst šaum. Smesu za testo podeliti na dva jednaka dela kao i šaum od belanaca.

Peći dve kore u kalupu od 20fi, u kalup izliti smesu za koru i preko nje šaum od belanaca te posuti lomljenim bademima ili lešnicima. Peći na 180C pola sata ili do zlatne boje badema.

Za prioremu kreme prvo želatin pomešati sa dve kašike vode i ostaviti da nabubri. Od ostalih sastojaka skuvati kremu, i vruću kremu dodati hidrirani želatin dobro izmešati pa dodati lomljenu mlečnu čokoladu i sve dobro izmešati.

Prohladiti fil, i u ohladjen špatulom dodati dva srednje umućena šlag krema, dobro izmešati.

Kalup pripremiti, može se obložiti acetatnom folijom ili pek papirom, pa donju koru okrenutibsa bademima na dole, nafilovati svim filom i zatvoriti drugom korom sa bademima na gore.

Ostaviti preko noći da odstoji i spremna je serviranje.

Naši proizvodi

Verdens Beste

Koraci pripreme

Za testo umutiti secer i vanilin secer sa maslacem, pa dodati ostale sastojke, prvo zumanca i mleko potom suve sastojke.

Od belanaca umutiti čvrst šaum. Smesu za testo podeliti na dva jednaka dela kao i šaum od belanaca.

Peći dve kore u kalupu od 20fi, u kalup izliti smesu za koru i preko nje šaum od belanaca te posuti lomljenim bademima ili lešnicima. Peći na 180C pola sata ili do zlatne boje badema.

Za prioremu kreme prvo želatin pomešati sa dve kašike vode i ostaviti da nabubri. Od ostalih sastojaka skuvati kremu, i vruću kremu dodati hidrirani želatin dobro izmešati pa dodati lomljenu mlečnu čokoladu i sve dobro izmešati.

Prohladiti fil, i u ohladjen špatulom dodati dva srednje umućena šlag krema, dobro izmešati.

Kalup pripremiti, može se obložiti acetatnom folijom ili pek papirom, pa donju koru okrenutibsa bademima na dole, nafilovati svim filom i zatvoriti drugom korom sa bademima na gore.

Ostaviti preko noći da odstoji i spremna je serviranje.

Autor

Kristina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept