burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija5

Vanilin venčići

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
5

Sastojci

Za testo:

350 g brašna

120 ml mleka

70 g šećera

50 g putera

1 kesica C vanilin šećera

po želji rendane limunove korice

1 jaje + 1 žumance

1 kesica C suvog kvasca

1 prstohvat soli

Za nadev:

250 ml mleka

2 žumanca

60 g šećera

20 g C čvrstina (gustina)

limunova korica po želji

1 kesica C vanilin šećera

Vanilin venčići

Koraci pripreme

Brašno prosejati, pa mu dodati kvasac, jaja, vanilin šećer i koricu limuna.

U umešeno testo dodati puter isečen na kockice i dobro umesiti da se sve lepo sjedini. Umesiti glatko mekše testo. Staviti ga u nauljenu posudu, pokriti i ostaviti da odmori 90 minuta.

Nakon što je testo odmorilo i naraslo, razviti ga u tanku pravougaonu koru dimenzija 40×30 cm. Iseći poprečno na trake širine 2 cm. Po dve trake uplesti kao spiralnu pletenicu.

Dobijenu pletenicu spojiti i formirati krug. Zatim krug preklopiti tako da se dobije „ osmica “.

Postupak ponoviti i sa preostalim trakama testa. Poređati ih u pleh obložen pek- papirom i ostaviti da odmore.

U međuvremenu, pripremiti nadev. Žumanca penasto umutiti sa šećerom, pa im dodati vanilin šećer, gustin i vrlo malo mleka. U preostalo mleko dodati sitno rendanu koricu limuna i staviti da se kuva. Kad počne da vri dodati umućenu smesu sa žumancima i ukuvati da se dobije gust krem. Staviti sa strane da se ohladi.

Nakon što je pecivo malo naraslo i krem se ohladio, presuti nadev u poslastičarsku vrećicu i istiskivati pomalo u svaki otvor. Ukoliko ponestane kreme, preostala peciva napuniti kockicama čokolade.

Pripremljena peciva premazati žumancetom umućenim sa malo mleka.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20 minuta.

Prohladiti, pa posuti C šećerom u prahu po želji.

Naši proizvodi

Vanilin venčići

Koraci pripreme

Brašno prosejati, pa mu dodati kvasac, jaja, vanilin šećer i koricu limuna.

U umešeno testo dodati puter isečen na kockice i dobro umesiti da se sve lepo sjedini. Umesiti glatko mekše testo. Staviti ga u nauljenu posudu, pokriti i ostaviti da odmori 90 minuta.

Nakon što je testo odmorilo i naraslo, razviti ga u tanku pravougaonu koru dimenzija 40×30 cm. Iseći poprečno na trake širine 2 cm. Po dve trake uplesti kao spiralnu pletenicu.

Dobijenu pletenicu spojiti i formirati krug. Zatim krug preklopiti tako da se dobije „ osmica “.

Postupak ponoviti i sa preostalim trakama testa. Poređati ih u pleh obložen pek- papirom i ostaviti da odmore.

U međuvremenu, pripremiti nadev. Žumanca penasto umutiti sa šećerom, pa im dodati vanilin šećer, gustin i vrlo malo mleka. U preostalo mleko dodati sitno rendanu koricu limuna i staviti da se kuva. Kad počne da vri dodati umućenu smesu sa žumancima i ukuvati da se dobije gust krem. Staviti sa strane da se ohladi.

Nakon što je pecivo malo naraslo i krem se ohladio, presuti nadev u poslastičarsku vrećicu i istiskivati pomalo u svaki otvor. Ukoliko ponestane kreme, preostala peciva napuniti kockicama čokolade.

Pripremljena peciva premazati žumancetom umućenim sa malo mleka.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20 minuta.

Prohladiti, pa posuti C šećerom u prahu po želji.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept