burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Vanil kolač sa jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Za koru:

- 120 g maslaca

- 5 kašika šećera

- 1 jaje

- 2 kašike kisele pavlake

- 10 kašika brašna

- 1 kesica C praška za pecivo

- prstohvat soli

Za nadev:

- 4 jabuke

Za posipanje jabuka:

- 3 kašike šećera

- 1 kašičica C mlevenog cimeta

Za puding sloj:

- 500 ml mleka

- 2 kesice C pudinga od vanile

- 5 kašika šećera

Još:

- 100 g maslaca

- 100 g brašna

- 70 g šećera

Vanil kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Maslac pomešati sa šećerom i jajetom, onda umutiti. Dodati u umućeno i kiselu pavlaku, kao i brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Sve sjediniti, pa smesu sipati u pleh obložen pek papirom.

Jabuke oljuštiti i iseckati na sitne kockice. Posuti ih preko kore. Pomešati šećer i cimet, pa njima ravnomerno posuti jabuke.

U mleku uz dodatak šećera zakuvati puding na uobičajen način. Vruć puding preliti preko posutih jabuka.

U mrvice formirati smesu od maslaca, brašna i šećera. Posuti mrvice preko pudinga.

Kolač peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko 35 minuta.

Naši proizvodi

Vanil kolač sa jabukama

Koraci pripreme

Maslac pomešati sa šećerom i jajetom, onda umutiti. Dodati u umućeno i kiselu pavlaku, kao i brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Sve sjediniti, pa smesu sipati u pleh obložen pek papirom.

Jabuke oljuštiti i iseckati na sitne kockice. Posuti ih preko kore. Pomešati šećer i cimet, pa njima ravnomerno posuti jabuke.

U mleku uz dodatak šećera zakuvati puding na uobičajen način. Vruć puding preliti preko posutih jabuka.

U mrvice formirati smesu od maslaca, brašna i šećera. Posuti mrvice preko pudinga.

Kolač peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni oko 35 minuta.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept