burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Uštipci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

600 g brašna

3 cela jaja

200 ml mleka

100 ml vode

1 kašika šećera

1 kašičica soli

20 g C kvasca

Uštipci

Koraci pripreme

U 200 ml mlakog mleka staviti 20 g C kvasca, 1 kašiku šećera , malo brašna i ostaviti 10-tak min. da se kvasac aktivira.

U dublju činiju staviti 500 g brašsna, nadošli kvasac, jaja i 100 ml mlake vode.

Varjačom mešati testo, ako je mnogo retko dodati još malo brašna od preostale količine. Ostaviti da odstoji 20 min pa opet izmešati varjačom.

Zagrejati ulje, uzeti 2 kašike, spustiti u vrelo ulje pa zahvatiti smesu, vaditi uštipke i pržiti na srednjoj temperaturi.

Izvaditi na papirni ubrus kako bi upili višak masnoće.

Mogu da se jedu sa sirom, kajmakom, džemom, a može se posuti i C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Uštipci

Koraci pripreme

U 200 ml mlakog mleka staviti 20 g C kvasca, 1 kašiku šećera , malo brašna i ostaviti 10-tak min. da se kvasac aktivira.

U dublju činiju staviti 500 g brašsna, nadošli kvasac, jaja i 100 ml mlake vode.

Varjačom mešati testo, ako je mnogo retko dodati još malo brašna od preostale količine. Ostaviti da odstoji 20 min pa opet izmešati varjačom.

Zagrejati ulje, uzeti 2 kašike, spustiti u vrelo ulje pa zahvatiti smesu, vaditi uštipke i pržiti na srednjoj temperaturi.

Izvaditi na papirni ubrus kako bi upili višak masnoće.

Mogu da se jedu sa sirom, kajmakom, džemom, a može se posuti i C šećerom u prahu.

Autor

Nevena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept