0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
600 g brašna
3 cela jaja
200 ml mleka
100 ml vode
1 kašika šećera
1 kašičica soli
20 g C kvasca
U 200 ml mlakog mleka staviti 20 g C kvasca, 1 kašiku šećera , malo brašna i ostaviti 10-tak min. da se kvasac aktivira.
U dublju činiju staviti 500 g brašsna, nadošli kvasac, jaja i 100 ml mlake vode.
Varjačom mešati testo, ako je mnogo retko dodati još malo brašna od preostale količine. Ostaviti da odstoji 20 min pa opet izmešati varjačom.
Zagrejati ulje, uzeti 2 kašike, spustiti u vrelo ulje pa zahvatiti smesu, vaditi uštipke i pržiti na srednjoj temperaturi.
Izvaditi na papirni ubrus kako bi upili višak masnoće.
Mogu da se jedu sa sirom, kajmakom, džemom, a može se posuti i C šećerom u prahu.
U 200 ml mlakog mleka staviti 20 g C kvasca, 1 kašiku šećera , malo brašna i ostaviti 10-tak min. da se kvasac aktivira.
U dublju činiju staviti 500 g brašsna, nadošli kvasac, jaja i 100 ml mlake vode.
Varjačom mešati testo, ako je mnogo retko dodati još malo brašna od preostale količine. Ostaviti da odstoji 20 min pa opet izmešati varjačom.
Zagrejati ulje, uzeti 2 kašike, spustiti u vrelo ulje pa zahvatiti smesu, vaditi uštipke i pržiti na srednjoj temperaturi.
Izvaditi na papirni ubrus kako bi upili višak masnoće.
Mogu da se jedu sa sirom, kajmakom, džemom, a može se posuti i C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.