0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
10
2 dl mleka
1 dl vode
1/2 kockice svežeg kvasca
2 C vanilin šećera
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
3 kašike ulja
500 g brašna
prehrambena boja za testo, plava i ljubičasta
U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, vanilin šećer, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe.
Kad testo nadođe, podeliti ga na 2 dela, u prvi deo testa dodati desetak kapi plave prehrambene boje, a u drugi deo testa desetak kapi ljubičaste prehrambene boje.
Plavi deo testa razvući na debljinu maloga prsta i nožrm iseći na trake širine oko 1 cm. Napraviti spiralu i urolati, to uraditi i sa ljubičastim delom testa.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje, ređati zavrzlame.
Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći zavrzlame, drvenim štapićem proveriti da li su pečene, ako testo ne ostaje na štapiću, pečene su.
Zavrzlame posuti C šećerom u prahu.
U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, vanilin šećer, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe.
Kad testo nadođe, podeliti ga na 2 dela, u prvi deo testa dodati desetak kapi plave prehrambene boje, a u drugi deo testa desetak kapi ljubičaste prehrambene boje.
Plavi deo testa razvući na debljinu maloga prsta i nožrm iseći na trake širine oko 1 cm. Napraviti spiralu i urolati, to uraditi i sa ljubičastim delom testa.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje, ređati zavrzlame.
Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći zavrzlame, drvenim štapićem proveriti da li su pečene, ako testo ne ostaje na štapiću, pečene su.
Zavrzlame posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.