burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Uskršnje zavrzlame

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

2 dl mleka

1 dl vode

1/2 kockice svežeg kvasca

2 C vanilin šećera

1 kašičica šećera

1/2 kašičice soli

3 kašike ulja

500 g brašna

prehrambena boja za testo, plava i ljubičasta

Uskršnje zavrzlame

Koraci pripreme

U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, vanilin šećer, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe.

Kad testo nadođe, podeliti ga na 2 dela, u prvi deo testa dodati desetak kapi plave prehrambene boje, a u drugi deo testa desetak kapi ljubičaste prehrambene boje.

Plavi deo testa razvući na debljinu maloga prsta i nožrm iseći na trake širine oko 1 cm. Napraviti spiralu i urolati, to uraditi i sa ljubičastim delom testa.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje, ređati zavrzlame.

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći zavrzlame, drvenim štapićem proveriti da li su pečene, ako testo ne ostaje na štapiću, pečene su.

Zavrzlame posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Uskršnje zavrzlame

Koraci pripreme

U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, vanilin šećer, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe.

Kad testo nadođe, podeliti ga na 2 dela, u prvi deo testa dodati desetak kapi plave prehrambene boje, a u drugi deo testa desetak kapi ljubičaste prehrambene boje.

Plavi deo testa razvući na debljinu maloga prsta i nožrm iseći na trake širine oko 1 cm. Napraviti spiralu i urolati, to uraditi i sa ljubičastim delom testa.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje, ređati zavrzlame.

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći zavrzlame, drvenim štapićem proveriti da li su pečene, ako testo ne ostaje na štapiću, pečene su.

Zavrzlame posuti C šećerom u prahu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept