burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Turski sutlijaš

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

200 g pirinča

1 l vode

1/2 l mleka

1 C puding vanila

1 C vanilin šećer

6 kašika kristal šećera

Turski sutlijaš

Koraci pripreme

Pirinač oprati, naliti vodom, pa staviti da se lagano kuva.

Za to vreme razmutiti C puding, šećer, C vanilin šećer u malo mleka, da ne bude grudvica.

U međuvremenu voda u pirinču će ukuvati. Sklonite sa vatre. Dodajte ostatak mleka u kašu sa pudingom, pa sve zakuvajte u pripremljen pirinač.

Neprestano mešajte i kratko prokuvajte.

Razdelite u posude, ohladite i uživajte.

Uz dodatak C krem šlaga, dobićete vrlo lep desert.

Naši proizvodi

Turski sutlijaš

Koraci pripreme

Pirinač oprati, naliti vodom, pa staviti da se lagano kuva.

Za to vreme razmutiti C puding, šećer, C vanilin šećer u malo mleka, da ne bude grudvica.

U međuvremenu voda u pirinču će ukuvati. Sklonite sa vatre. Dodajte ostatak mleka u kašu sa pudingom, pa sve zakuvajte u pripremljen pirinač.

Neprestano mešajte i kratko prokuvajte.

Razdelite u posude, ohladite i uživajte.

Uz dodatak C krem šlaga, dobićete vrlo lep desert.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept