burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija7

Tulumbe iz rerne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
7

Sastojci

13 kašika vode

10 kašika ulja

13 kašika brašna

4 jaja

1 prstohvat soli

Za sirup:

700 g šećera

500 ml vode

1 kesica C vanilin šećera

Tulumbe iz rerne

Koraci pripreme

Najpre pripremiti sirup: ušpinovati šećer i vodu na uobičajen način, dodati C vanilin šećer i ostaviti da se sasvim ohladi.

U dubljoj šerpi pomešati 13 kašika vode i 10 kašika ulja. Dodati prstohvat soli, pa staviti na vatru i sačekati da provri.

U masu koja vri dodati 13 kašika brašna i sve vreme mešati. Kada se stvori kompaktna kugla testa, skloniti sa vatre i još malo promešati. Ostaviti da se sasvim ohladi.

U ohlađenu smesu dodavati jedno po jedno jaje i sve vreme mutiti mikserom.

Kada je smesa dobro umućena, puniti špric za tulumbe i istiskivati ih u pleh obložen pek papirom.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Tokom pečenja nikako ne otvarati rernu da tulumbe ne bi spale.

Vrele tulumbe preliti ohlađenim sirupom i ostaviti da lepo upiju sirup i ohlade se.

Naši proizvodi

Tulumbe iz rerne

Koraci pripreme

Najpre pripremiti sirup: ušpinovati šećer i vodu na uobičajen način, dodati C vanilin šećer i ostaviti da se sasvim ohladi.

U dubljoj šerpi pomešati 13 kašika vode i 10 kašika ulja. Dodati prstohvat soli, pa staviti na vatru i sačekati da provri.

U masu koja vri dodati 13 kašika brašna i sve vreme mešati. Kada se stvori kompaktna kugla testa, skloniti sa vatre i još malo promešati. Ostaviti da se sasvim ohladi.

U ohlađenu smesu dodavati jedno po jedno jaje i sve vreme mutiti mikserom.

Kada je smesa dobro umućena, puniti špric za tulumbe i istiskivati ih u pleh obložen pek papirom.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Tokom pečenja nikako ne otvarati rernu da tulumbe ne bi spale.

Vrele tulumbe preliti ohlađenim sirupom i ostaviti da lepo upiju sirup i ohlade se.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept