burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Tulumbe iz rerne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

400 ml vode

100 ml ulja

1 prstohvat soli

300 g mekog brašna T-400

1/2 kesice C praška za pecivo

4 jajeta

Sirup:

800 ml vode

800 g šećera

Tulumbe iz rerne

Koraci pripreme

U odgovarajuću posudu sipati vodu, dodati ulje i prstohvat soli. Staviti da provri.

Smanjiti temperaturu, da bude srednje jačine, i dodati mešavinu brašna i praška za pecivo. Mešati energično varjačom dok se testo ne napravi kao lopta.

Skloniti sa vatre i ostaviti da se testo prohladi.

U prohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje, neprestano muteći mikserom (nastavcima za testo).

Pleh od el. šporeta prekriti pek papirom. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni.

Testo staviti u špric za tulumbe i istiskivati ga na pek papir (testo sam odsecala kuhinjskim makazama). Dužinu tulumbi odredite sami, po želji.

Stavite tulumbe da se peču. Ja sam ih pekla 35 minuta. Nikako ne otvarati prilikom pečenja!

U odgovarajuću posudu staviti vodu i šećer. Staviti na srednju temperaturu da provri. Kuvati 20 minuta.

Sirup skloniti sa vatre i ostaviti ga pet minuta da odstoji. U sirup možete, po želji, pri kraju kuvanja da ubacite pola limuna isečenog na krugove.

Hladne tulumbe preliti vrelim sirupom. Dok se sirup ohladi na sobnoj temperaturi tulumbe 2-3 puta preokrenuti u sirupu.

Naši proizvodi

Tulumbe iz rerne

Koraci pripreme

U odgovarajuću posudu sipati vodu, dodati ulje i prstohvat soli. Staviti da provri.

Smanjiti temperaturu, da bude srednje jačine, i dodati mešavinu brašna i praška za pecivo. Mešati energično varjačom dok se testo ne napravi kao lopta.

Skloniti sa vatre i ostaviti da se testo prohladi.

U prohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje, neprestano muteći mikserom (nastavcima za testo).

Pleh od el. šporeta prekriti pek papirom. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni.

Testo staviti u špric za tulumbe i istiskivati ga na pek papir (testo sam odsecala kuhinjskim makazama). Dužinu tulumbi odredite sami, po želji.

Stavite tulumbe da se peču. Ja sam ih pekla 35 minuta. Nikako ne otvarati prilikom pečenja!

U odgovarajuću posudu staviti vodu i šećer. Staviti na srednju temperaturu da provri. Kuvati 20 minuta.

Sirup skloniti sa vatre i ostaviti ga pet minuta da odstoji. U sirup možete, po želji, pri kraju kuvanja da ubacite pola limuna isečenog na krugove.

Hladne tulumbe preliti vrelim sirupom. Dok se sirup ohladi na sobnoj temperaturi tulumbe 2-3 puta preokrenuti u sirupu.

Autor

Dejana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slana i slatka peciva"

Pošalji recept