0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
500 g brašna
400 g vode
150 g ulja
5 jaja
1 kašika šećera
1 kašičica soli
1,2 kg vode
800 g šećera
1 C vanilin šećer
Staviti vodu, ulje, šećer, i so, da prokuva. Kada prokuva, dodati i brašno pa umutiti. 
Ostaviti smesu, da se ohladi. Kada se smesa, dobro ohladi, dodati jedno po jedno jaje i umutiti. 
Stavljati špricem smesu, u podmazanom plehu, peći u zagrejanoj rerni. 
Staviti vodu, šećer, C vanilin šećer, da se kuva. Kuvati deset minuta i ostaviti šerbet da se dobro ohladi. 
Vruće tulumbe iz pleha staviti u šerbet.
Staviti vodu, ulje, šećer, i so, da prokuva. Kada prokuva, dodati i brašno pa umutiti. 
Ostaviti smesu, da se ohladi. Kada se smesa, dobro ohladi, dodati jedno po jedno jaje i umutiti. 
Stavljati špricem smesu, u podmazanom plehu, peći u zagrejanoj rerni. 
Staviti vodu, šećer, C vanilin šećer, da se kuva. Kuvati deset minuta i ostaviti šerbet da se dobro ohladi. 
Vruće tulumbe iz pleha staviti u šerbet.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.