burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40 tulumbi

Tulumbe

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40 tulumbi

Sastojci

1 tegla mleka

1 tegla brašna

(tegla je mera)

1 velika kašika ulja

1 C prašak za pecivo

6 jaja

Saft:

1 kg šećera

1 l vode

Tulumbe

Koraci pripreme

Zagrejati mleko do vrenja onda dodati jednu kašiku ulja i C prašak za pecivo.

Kada to provri dodati brašno i mešati 3 minuta da se dobije glatka smesa.

Sklonite za vatre i ostaviti da se prohladi, ohladiti toliko koliko može ruka da izdrži dok se dodaje jaje po jaja šest komada.

Smesa se stavlja u tulumbar i istiskuje u vrelo ulje, kada se istisne tada se pokrije poklopcem i jedno pet minuta prži.

Posle vam poklopac ne treba, pržimo otvoreno dok ne porumene sa obe strane.

Onda ide saft koji se priprema na sledeći način:
1 litar vode, 1 kg šećera se stavi da provri i onda vreo saft sipamo preko hladnih tulumbi.

Naši proizvodi

Tulumbe

Koraci pripreme

Zagrejati mleko do vrenja onda dodati jednu kašiku ulja i C prašak za pecivo.

Kada to provri dodati brašno i mešati 3 minuta da se dobije glatka smesa.

Sklonite za vatre i ostaviti da se prohladi, ohladiti toliko koliko može ruka da izdrži dok se dodaje jaje po jaja šest komada.

Smesa se stavlja u tulumbar i istiskuje u vrelo ulje, kada se istisne tada se pokrije poklopcem i jedno pet minuta prži.

Posle vam poklopac ne treba, pržimo otvoreno dok ne porumene sa obe strane.

Onda ide saft koji se priprema na sledeći način:
1 litar vode, 1 kg šećera se stavi da provri i onda vreo saft sipamo preko hladnih tulumbi.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept