0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
40 tulumbi
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40 tulumbi
1 tegla mleka
1 tegla brašna
(tegla je mera)
1 velika kašika ulja
1 C prašak za pecivo
6 jaja
1 kg šećera
1 l vode
Zagrejati mleko do vrenja onda dodati jednu kašiku ulja i C prašak za pecivo.
Kada to provri dodati brašno i mešati 3 minuta da se dobije glatka smesa.
Sklonite za vatre i ostaviti da se prohladi, ohladiti toliko koliko može ruka da izdrži dok se dodaje jaje po jaja šest komada.
Smesa se stavlja u tulumbar i istiskuje u vrelo ulje, kada se istisne tada se pokrije poklopcem i jedno pet minuta prži.
Posle vam poklopac ne treba, pržimo otvoreno dok ne porumene sa obe strane.
Onda ide saft koji se priprema na sledeći način:
1 litar vode, 1 kg šećera se stavi da provri i onda vreo saft sipamo preko hladnih tulumbi.
Zagrejati mleko do vrenja onda dodati jednu kašiku ulja i C prašak za pecivo.
Kada to provri dodati brašno i mešati 3 minuta da se dobije glatka smesa.
Sklonite za vatre i ostaviti da se prohladi, ohladiti toliko koliko može ruka da izdrži dok se dodaje jaje po jaja šest komada.
Smesa se stavlja u tulumbar i istiskuje u vrelo ulje, kada se istisne tada se pokrije poklopcem i jedno pet minuta prži.
Posle vam poklopac ne treba, pržimo otvoreno dok ne porumene sa obe strane.
Onda ide saft koji se priprema na sledeći način:
1 litar vode, 1 kg šećera se stavi da provri i onda vreo saft sipamo preko hladnih tulumbi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.