burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija28

Tulumbe

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
28

Sastojci

Sirup:

1,4 l vode

1,2 kg šećera

C vanilin šećer

Testo:

400 g brašna meko tip 400

400 ml vode

100 ml ulja

6 jaja srednje veličine

1 kašičica šećera

1 prstohvat soli

Tulumbe

Koraci pripreme

Priprema sirupa:
Skuvajte prvo vodu i šećer, oko 15 min. kad uzavri pred kraj dodajte C vanilin šećer. Ostavite da se potpuno ohladi.

Priprema testa:
U šerpici sipajte 400 ml vode, 100 ml ulja, 1 kašičicu šećera i 1 prstohvat soli da proključa.

Kada proključa dodajte 400 g brašna i mešajte 3-4 minuta da se sve sjedini i sklonite sa vatre.

Dok se testo hladi, pripremiti 6 jaja umućena.

Testo treba biti ne potpuno ohlađeno, mikserom doraditi testo i postepeno sipati umućena jaja.

Ulje staviti da se zagreje, ne sme biti previše vrelo. U kalup za tulumbe (tulumbas) napuniti smesu i praviti tulumbe željene veličine.

Tulumbe treba da se prže na srednjoj temperaturi. Oko 5 minuta se prže i odmah u hladan sirup.

Posle prženja, šerpicu pomerite da se malo ulje ohladi i staviti da se prže.

Naši proizvodi

Tulumbe

Koraci pripreme

Priprema sirupa:
Skuvajte prvo vodu i šećer, oko 15 min. kad uzavri pred kraj dodajte C vanilin šećer. Ostavite da se potpuno ohladi.

Priprema testa:
U šerpici sipajte 400 ml vode, 100 ml ulja, 1 kašičicu šećera i 1 prstohvat soli da proključa.

Kada proključa dodajte 400 g brašna i mešajte 3-4 minuta da se sve sjedini i sklonite sa vatre.

Dok se testo hladi, pripremiti 6 jaja umućena.

Testo treba biti ne potpuno ohlađeno, mikserom doraditi testo i postepeno sipati umućena jaja.

Ulje staviti da se zagreje, ne sme biti previše vrelo. U kalup za tulumbe (tulumbas) napuniti smesu i praviti tulumbe željene veličine.

Tulumbe treba da se prže na srednjoj temperaturi. Oko 5 minuta se prže i odmah u hladan sirup.

Posle prženja, šerpicu pomerite da se malo ulje ohladi i staviti da se prže.

Autor

Marijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept