0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
6 jaja
300 g šećera
2 C vanilin šećera
250 g brašna
1 l mleka
1 l slatke pavlake
karamel preliv
Rernu upaliti na najjače. Belanca i žumanca odvojiti.
Mutiti belanca mikserom, dodati postepeno šećer i mutiti još. Dodavati jedno po jedno žumance.
Pripremljenu smesu posuti u pleh veliki od rerne (obložen papirom za pečenje) i peći 10 minuta, dok malo ne požuti.
Izvaditi iz pleha i ostaviti da se prohladi. Oprati pleh kako bi se i ohladio.
Sipati u prazan pleh mleko i slatku pavlaku, zatim preko kolač.
Kada ga ubacite odmah ga isecite na kocke kako bi svugde dobro upilo tečnost.
Ohladiti kolač u frižideru, pa premazati karamel prelivom.
Rernu upaliti na najjače. Belanca i žumanca odvojiti.
Mutiti belanca mikserom, dodati postepeno šećer i mutiti još. Dodavati jedno po jedno žumance.
Pripremljenu smesu posuti u pleh veliki od rerne (obložen papirom za pečenje) i peći 10 minuta, dok malo ne požuti.
Izvaditi iz pleha i ostaviti da se prohladi. Oprati pleh kako bi se i ohladio.
Sipati u prazan pleh mleko i slatku pavlaku, zatim preko kolač.
Kada ga ubacite odmah ga isecite na kocke kako bi svugde dobro upilo tečnost.
Ohladiti kolač u frižideru, pa premazati karamel prelivom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.