burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Trileće

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

6 jaja

300 g šećera

2 C vanilin šećera

250 g brašna

1 l mleka

1 l slatke pavlake

karamel preliv

Trileće

Koraci pripreme

Rernu upaliti na najjače. Belanca i žumanca odvojiti.

Mutiti belanca mikserom, dodati postepeno šećer i mutiti još. Dodavati jedno po jedno žumance.

Pripremljenu smesu posuti u pleh veliki od rerne (obložen papirom za pečenje) i peći 10 minuta, dok malo ne požuti.

Izvaditi iz pleha i ostaviti da se prohladi. Oprati pleh kako bi se i ohladio.

Sipati u prazan pleh mleko i slatku pavlaku, zatim preko kolač.

Kada ga ubacite odmah ga isecite na kocke kako bi svugde dobro upilo tečnost.

Ohladiti kolač u frižideru, pa premazati karamel prelivom.

Naši proizvodi

Trileće

Koraci pripreme

Rernu upaliti na najjače. Belanca i žumanca odvojiti.

Mutiti belanca mikserom, dodati postepeno šećer i mutiti još. Dodavati jedno po jedno žumance.

Pripremljenu smesu posuti u pleh veliki od rerne (obložen papirom za pečenje) i peći 10 minuta, dok malo ne požuti.

Izvaditi iz pleha i ostaviti da se prohladi. Oprati pleh kako bi se i ohladio.

Sipati u prazan pleh mleko i slatku pavlaku, zatim preko kolač.

Kada ga ubacite odmah ga isecite na kocke kako bi svugde dobro upilo tečnost.

Ohladiti kolač u frižideru, pa premazati karamel prelivom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept