burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Torta slatka višnjica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

3 jajeta

3 kašike šećera

3 kašike brašna

30 g sitno rendane čokolade

1/2 kesice C praška za pecivo

Fil od višanja:

300 g višanja bez koštica (ja sam koristila iz friza)

3 dl vode + sok koje su pustile višnje prilikom otapanja

5 kašika šećera

5 kašika C čvrstina ili 1 kesica C želatina

Ostalo:

1 kesica C šlag krema od vanile od 58g

po želji strugane čokolade

Torta slatka višnjica

Koraci pripreme

Odvojite belanca od žumanaca, pa u sud za mućenje stavite belanca. Mutite ih mikserom dok ne zapene pa dodajte šećer sve vreme muteći i na kraju dodajte i žumanca. Mutite još koji minut pa dodajte ulje i na kraju umešajte špatulom brašno, C prašak za pecivo i rendanu čokoladu.

Dobijenu smesu izručite u kalup za tortu prekriven pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 min (zavisno od rerne). Ispečenu koru ohladite, izvadite iz kalupa i skinite pek papir.

Višnje stavite u sud za kuvanje, dodajte šećer, sok koji su pustile tokom odmrzavanja i 2 dl vode pa kuvajte desetak minuta.

U 1 dl vode rastvorite C čvrstin da nema grudvica pa dodajte u sud sa višnjama. Kuvajte uz mešanje dok ne dobijete dovoljnu čvrstinu pa sklonite sa vatre. Na tacnu za tortu stavite koru pa preko nje rasporedite fil od višanja.

Posebno umutite C šlag krem po uputstvu na ambalaži i njime premažite celu tortu. Odozgo je po želji pospite struganom čokoladom.

Tortu stavite u frižider da se ohladi i stegne pa je poslužite.

Naši proizvodi

Torta slatka višnjica

Koraci pripreme

Odvojite belanca od žumanaca, pa u sud za mućenje stavite belanca. Mutite ih mikserom dok ne zapene pa dodajte šećer sve vreme muteći i na kraju dodajte i žumanca. Mutite još koji minut pa dodajte ulje i na kraju umešajte špatulom brašno, C prašak za pecivo i rendanu čokoladu.

Dobijenu smesu izručite u kalup za tortu prekriven pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 min (zavisno od rerne). Ispečenu koru ohladite, izvadite iz kalupa i skinite pek papir.

Višnje stavite u sud za kuvanje, dodajte šećer, sok koji su pustile tokom odmrzavanja i 2 dl vode pa kuvajte desetak minuta.

U 1 dl vode rastvorite C čvrstin da nema grudvica pa dodajte u sud sa višnjama. Kuvajte uz mešanje dok ne dobijete dovoljnu čvrstinu pa sklonite sa vatre. Na tacnu za tortu stavite koru pa preko nje rasporedite fil od višanja.

Posebno umutite C šlag krem po uputstvu na ambalaži i njime premažite celu tortu. Odozgo je po želji pospite struganom čokoladom.

Tortu stavite u frižider da se ohladi i stegne pa je poslužite.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept