0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
6 belanca
6 kašika šećera
6 kašika maka
2 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
500 ml mleka
8 kašika šećera
1 C puding od vanile
2 kašike C čvrstina
100 g bele čokolade
6 žumanaca
200 ml slatke pavlake
100 g maslaca
450 g mešavine bobičastog voća (jagode, maline, borovnice, kupine)
3 kašike šećera
3 kašike vode
1 C puding od jagode
100 ml vode
200g čokolade
4 kašike ulja
Ispeći dve kore. U jednu koru idu 3 belanca i 3 kašike šećera koje treba umutiti u čvrst šam, pa umešati 1 kašiku brašna pomešanu sa 1/2 praška za pecivo i 3 kašike maka. Koru sipati u kalup veličine 23x23cm obložen namašćenim pek papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 180stC 15-ak minuta.
Priprema žutog krema:
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od vanile i čvrstin i oko 100ml mleka. Ostatak mleka stavite da provri pa u provrelo mleko zakuvajte pripremljenu smesu. U vruć krem dodajte maslac i belu čokoladu i mešajte dok se ne istope. Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi. Posebno umutite slatku pavlaku i umutite u ohlađenu kremu.
Priprema voćnog krema:
Pomešati puding od jagode sa 100ml vode. U šerpicu stavite mešano bobičasto voće, 3 kašike šećera i 3 kašike vode i stavite da provri pa kuvajte nekoliko minuta da omekne. Kad voće omekne skloniti ga s vatre i usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Dodajte pripremljeni puding i vratite na ringlu da se skuva. Vruć krem sipajte na obe kore i ostavite da se ohladi.
Tortu složite u kalup:
prvo stavite jednu koru nafilovanu voćnim kremom pa preko polovinu žutog krema pa drugu koru sa voćnim kremom i odozgo ostatak žutog krema. Ostavite nekoliko sati u frižideru da se torta stegne.
Odozgo tortu prelijte glazurom pripremljenom od čokolade i ulja, otopljene na laganoj vatri uz povremeno mešanje.
Ispeći dve kore. U jednu koru idu 3 belanca i 3 kašike šećera koje treba umutiti u čvrst šam, pa umešati 1 kašiku brašna pomešanu sa 1/2 praška za pecivo i 3 kašike maka. Koru sipati u kalup veličine 23x23cm obložen namašćenim pek papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 180stC 15-ak minuta.
Priprema žutog krema:
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od vanile i čvrstin i oko 100ml mleka. Ostatak mleka stavite da provri pa u provrelo mleko zakuvajte pripremljenu smesu. U vruć krem dodajte maslac i belu čokoladu i mešajte dok se ne istope. Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi. Posebno umutite slatku pavlaku i umutite u ohlađenu kremu.
Priprema voćnog krema:
Pomešati puding od jagode sa 100ml vode. U šerpicu stavite mešano bobičasto voće, 3 kašike šećera i 3 kašike vode i stavite da provri pa kuvajte nekoliko minuta da omekne. Kad voće omekne skloniti ga s vatre i usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Dodajte pripremljeni puding i vratite na ringlu da se skuva. Vruć krem sipajte na obe kore i ostavite da se ohladi.
Tortu složite u kalup:
prvo stavite jednu koru nafilovanu voćnim kremom pa preko polovinu žutog krema pa drugu koru sa voćnim kremom i odozgo ostatak žutog krema. Ostavite nekoliko sati u frižideru da se torta stegne.
Odozgo tortu prelijte glazurom pripremljenom od čokolade i ulja, otopljene na laganoj vatri uz povremeno mešanje.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.