burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Torta sa makom i voćem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Kore:

6 belanca

6 kašika šećera

6 kašika maka

2 kašike brašna

1 C prašak za pecivo

Žuti krem:

500 ml mleka

8 kašika šećera

1 C puding od vanile

2 kašike C čvrstina

100 g bele čokolade

6 žumanaca

200 ml slatke pavlake

100 g maslaca

Voćni krem:

450 g mešavine bobičastog voća (jagode, maline, borovnice, kupine)

3 kašike šećera

3 kašike vode

1 C puding od jagode

100 ml vode

Glazura:

200g čokolade

4 kašike ulja

Torta sa makom i voćem

Koraci pripreme

Ispeći dve kore. U jednu koru idu 3 belanca i 3 kašike šećera koje treba umutiti u čvrst šam, pa umešati 1 kašiku brašna pomešanu sa 1/2 praška za pecivo i 3 kašike maka. Koru sipati u kalup veličine 23x23cm obložen namašćenim pek papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 180stC 15-ak minuta.

Priprema žutog krema:
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od vanile i čvrstin i oko 100ml mleka. Ostatak mleka stavite da provri pa u provrelo mleko zakuvajte pripremljenu smesu. U vruć krem dodajte maslac i belu čokoladu i mešajte dok se ne istope. Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi. Posebno umutite slatku pavlaku i umutite u ohlađenu kremu.

Priprema voćnog krema:
Pomešati puding od jagode sa 100ml vode. U šerpicu stavite mešano bobičasto voće, 3 kašike šećera i 3 kašike vode i stavite da provri pa kuvajte nekoliko minuta da omekne. Kad voće omekne skloniti ga s vatre i usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Dodajte pripremljeni puding i vratite na ringlu da se skuva. Vruć krem sipajte na obe kore i ostavite da se ohladi.

Tortu složite u kalup:
prvo stavite jednu koru nafilovanu voćnim kremom pa preko polovinu žutog krema pa drugu koru sa voćnim kremom i odozgo ostatak žutog krema. Ostavite nekoliko sati u frižideru da se torta stegne.

Odozgo tortu prelijte glazurom pripremljenom od čokolade i ulja, otopljene na laganoj vatri uz povremeno mešanje.

Naši proizvodi

Torta sa makom i voćem

Koraci pripreme

Ispeći dve kore. U jednu koru idu 3 belanca i 3 kašike šećera koje treba umutiti u čvrst šam, pa umešati 1 kašiku brašna pomešanu sa 1/2 praška za pecivo i 3 kašike maka. Koru sipati u kalup veličine 23x23cm obložen namašćenim pek papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 180stC 15-ak minuta.

Priprema žutog krema:
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od vanile i čvrstin i oko 100ml mleka. Ostatak mleka stavite da provri pa u provrelo mleko zakuvajte pripremljenu smesu. U vruć krem dodajte maslac i belu čokoladu i mešajte dok se ne istope. Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi. Posebno umutite slatku pavlaku i umutite u ohlađenu kremu.

Priprema voćnog krema:
Pomešati puding od jagode sa 100ml vode. U šerpicu stavite mešano bobičasto voće, 3 kašike šećera i 3 kašike vode i stavite da provri pa kuvajte nekoliko minuta da omekne. Kad voće omekne skloniti ga s vatre i usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Dodajte pripremljeni puding i vratite na ringlu da se skuva. Vruć krem sipajte na obe kore i ostavite da se ohladi.

Tortu složite u kalup:
prvo stavite jednu koru nafilovanu voćnim kremom pa preko polovinu žutog krema pa drugu koru sa voćnim kremom i odozgo ostatak žutog krema. Ostavite nekoliko sati u frižideru da se torta stegne.

Odozgo tortu prelijte glazurom pripremljenom od čokolade i ulja, otopljene na laganoj vatri uz povremeno mešanje.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept