burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Torta sa džemom i vanil kremom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

3 jaja

5 kašika šećera

4 kašike ulja

4 kašike mleka

7 kašika brašna

1 kesica C praška za pecivo

Za krem:

6 dl mleka

2 jaja

5 kašika šećera

2 kašike C čvrstina

1 kesica C vanilin šećera

1 kesica C pudinga od vanile

100 gr margarina

I još:

nekoliko kašika džema od kajsija

1 kesica C krem šlaga sa ukusom vanile

Torta sa džemom i vanil kremom

Koraci pripreme

Mutite jaja sa šećerom dok se šećer ne rastopi pa dodajte ulje, mleko i na kraju lagano umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Smesu izručite u kalup za tortu sa obručem čije ste dno prekrili pek papirom. Pecite oko 15 min. u zagrejanoj rerni na 180 st. (zavisno od rerne).

Pečenu koru izvadite iz kalupa pa kada se ohladi presecite je na pola.

U odgovarajući sud umutite žumanca, dodajte puding, gustin i oko 2 dl mleka pa sve sjedinite da nema grudvica.

Dobijenu smesu dodajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i vanilu pa sve zajedno kuvajte dok se ne zgusne.

Sklonite sa vatre pa u vruć krem dodajte margarin i sve zajedno mešajte dok se margarin ne otopi.

Ostavite da se prohladi a za to vreme umutite šam od 2 belanceta. U mlak krem dodajte kašiku po kašiku umućenog šama i mutite mikserom najmanjom brzinom.

Na tacnu za tortu stavite koru pa je premažite džemom, preko njega nanesite krem a preko krema stavite drugu koru.

Umutite krem šlag po uputstvu na ambalaži pa njime premažite tortu i držite je u frižider do služenja.

Naši proizvodi

Torta sa džemom i vanil kremom

Koraci pripreme

Mutite jaja sa šećerom dok se šećer ne rastopi pa dodajte ulje, mleko i na kraju lagano umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Smesu izručite u kalup za tortu sa obručem čije ste dno prekrili pek papirom. Pecite oko 15 min. u zagrejanoj rerni na 180 st. (zavisno od rerne).

Pečenu koru izvadite iz kalupa pa kada se ohladi presecite je na pola.

U odgovarajući sud umutite žumanca, dodajte puding, gustin i oko 2 dl mleka pa sve sjedinite da nema grudvica.

Dobijenu smesu dodajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i vanilu pa sve zajedno kuvajte dok se ne zgusne.

Sklonite sa vatre pa u vruć krem dodajte margarin i sve zajedno mešajte dok se margarin ne otopi.

Ostavite da se prohladi a za to vreme umutite šam od 2 belanceta. U mlak krem dodajte kašiku po kašiku umućenog šama i mutite mikserom najmanjom brzinom.

Na tacnu za tortu stavite koru pa je premažite džemom, preko njega nanesite krem a preko krema stavite drugu koru.

Umutite krem šlag po uputstvu na ambalaži pa njime premažite tortu i držite je u frižider do služenja.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept