0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
3 jaja
5 kašika šećera
4 kašike ulja
4 kašike mleka
7 kašika brašna
1 kesica C praška za pecivo
6 dl mleka
2 jaja
5 kašika šećera
2 kašike C čvrstina
1 kesica C vanilin šećera
1 kesica C pudinga od vanile
100 gr margarina
nekoliko kašika džema od kajsija
1 kesica C krem šlaga sa ukusom vanile
Mutite jaja sa šećerom dok se šećer ne rastopi pa dodajte ulje, mleko i na kraju lagano umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Smesu izručite u kalup za tortu sa obručem čije ste dno prekrili pek papirom. Pecite oko 15 min. u zagrejanoj rerni na 180 st. (zavisno od rerne).
Pečenu koru izvadite iz kalupa pa kada se ohladi presecite je na pola.
U odgovarajući sud umutite žumanca, dodajte puding, gustin i oko 2 dl mleka pa sve sjedinite da nema grudvica.
Dobijenu smesu dodajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i vanilu pa sve zajedno kuvajte dok se ne zgusne.
Sklonite sa vatre pa u vruć krem dodajte margarin i sve zajedno mešajte dok se margarin ne otopi.
Ostavite da se prohladi a za to vreme umutite šam od 2 belanceta. U mlak krem dodajte kašiku po kašiku umućenog šama i mutite mikserom najmanjom brzinom.
Na tacnu za tortu stavite koru pa je premažite džemom, preko njega nanesite krem a preko krema stavite drugu koru.
Umutite krem šlag po uputstvu na ambalaži pa njime premažite tortu i držite je u frižider do služenja.
Mutite jaja sa šećerom dok se šećer ne rastopi pa dodajte ulje, mleko i na kraju lagano umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Smesu izručite u kalup za tortu sa obručem čije ste dno prekrili pek papirom. Pecite oko 15 min. u zagrejanoj rerni na 180 st. (zavisno od rerne).
Pečenu koru izvadite iz kalupa pa kada se ohladi presecite je na pola.
U odgovarajući sud umutite žumanca, dodajte puding, gustin i oko 2 dl mleka pa sve sjedinite da nema grudvica.
Dobijenu smesu dodajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i vanilu pa sve zajedno kuvajte dok se ne zgusne.
Sklonite sa vatre pa u vruć krem dodajte margarin i sve zajedno mešajte dok se margarin ne otopi.
Ostavite da se prohladi a za to vreme umutite šam od 2 belanceta. U mlak krem dodajte kašiku po kašiku umućenog šama i mutite mikserom najmanjom brzinom.
Na tacnu za tortu stavite koru pa je premažite džemom, preko njega nanesite krem a preko krema stavite drugu koru.
Umutite krem šlag po uputstvu na ambalaži pa njime premažite tortu i držite je u frižider do služenja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.