burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Torta ledeni vetar

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za kore:

9 belanaca

300 g šećera

prstohvat soli

1 kašika jabukovog sirćeta

Za fil:

9 žumanaca

300 ml mleka

4 kašike šećera

4 kašike C čvrstin

3 C vanil šećera

250 g maslaca

Dekoracija:

voće po izboru (banane, kivi, jagode, maline)

500 ml slatke pavlake

Torta ledeni vetar

Koraci pripreme

Razdvojite žumaca od belanaca, pa belanacima dodajte prstohvat soli i mikserom ih umutite u sneg. Na pola miksanja dodajte jabukovo sirće i šećer, pa ih mutite dok ne dobijete sjajni, čvrsti sneg.

Okrugli kalup obložite papirom za pečenje, na njega stavite deo smjse, poravnajte je i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 60 minuta.
Ponovite postupak i za druge kore.

Ako želite da torta bude oblika pravougaonika, pecite jednu koru u velikom plehu, koju ćete iseći na tri dela.

Žumanca izmiksajte sa šećerom i vanil šećerom, dodajte im čvrstin i malo mleka. Ostatak mleka stavite u lonac, dodajte smesu od jaja, sve dobro izmešajte, pa skuvajte gustu, sjajnu kremu. Kremu dobro ohladite, pa u ohlađenu dodajte penasto umućeni maslac i sve dobro izmiksajte.

U posebnoj posudi umutite slatnu pavlaku.

Ako ste pravili jednu veliku koru, prerežite je po dužini na tri jednaka dela i složite kolač: na prvu koru nanesite deo kreme od vanile, po kremi složite narezano voće po izboru, pa premažite umućenom slatkom pavlakom.

Ponovite isto i sa ostale dve kore, pa celu tortu premažite preostalom umućenom slatkom pavlakom i ukrasite po ukusu.

Ako ste pravili više okruglih kora, slažite ih jednu na drugu i filujte na isti način, pa na kraju premažite celu tortu umućenom slatkom pavlakom i ukrasite jagodana.

Naši proizvodi

Torta ledeni vetar

Koraci pripreme

Razdvojite žumaca od belanaca, pa belanacima dodajte prstohvat soli i mikserom ih umutite u sneg. Na pola miksanja dodajte jabukovo sirće i šećer, pa ih mutite dok ne dobijete sjajni, čvrsti sneg.

Okrugli kalup obložite papirom za pečenje, na njega stavite deo smjse, poravnajte je i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 60 minuta.
Ponovite postupak i za druge kore.

Ako želite da torta bude oblika pravougaonika, pecite jednu koru u velikom plehu, koju ćete iseći na tri dela.

Žumanca izmiksajte sa šećerom i vanil šećerom, dodajte im čvrstin i malo mleka. Ostatak mleka stavite u lonac, dodajte smesu od jaja, sve dobro izmešajte, pa skuvajte gustu, sjajnu kremu. Kremu dobro ohladite, pa u ohlađenu dodajte penasto umućeni maslac i sve dobro izmiksajte.

U posebnoj posudi umutite slatnu pavlaku.

Ako ste pravili jednu veliku koru, prerežite je po dužini na tri jednaka dela i složite kolač: na prvu koru nanesite deo kreme od vanile, po kremi složite narezano voće po izboru, pa premažite umućenom slatkom pavlakom.

Ponovite isto i sa ostale dve kore, pa celu tortu premažite preostalom umućenom slatkom pavlakom i ukrasite po ukusu.

Ako ste pravili više okruglih kora, slažite ih jednu na drugu i filujte na isti način, pa na kraju premažite celu tortu umućenom slatkom pavlakom i ukrasite jagodana.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept