0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
9 belanaca
300 g šećera
prstohvat soli
1 kašika jabukovog sirćeta
9 žumanaca
300 ml mleka
4 kašike šećera
4 kašike C čvrstin
3 C vanil šećera
250 g maslaca
voće po izboru (banane, kivi, jagode, maline)
500 ml slatke pavlake
Razdvojite žumaca od belanaca, pa belanacima dodajte prstohvat soli i mikserom ih umutite u sneg. Na pola miksanja dodajte jabukovo sirće i šećer, pa ih mutite dok ne dobijete sjajni, čvrsti sneg.
Okrugli kalup obložite papirom za pečenje, na njega stavite deo smjse, poravnajte je i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 60 minuta.
Ponovite postupak i za druge kore.
Ako želite da torta bude oblika pravougaonika, pecite jednu koru u velikom plehu, koju ćete iseći na tri dela.
Žumanca izmiksajte sa šećerom i vanil šećerom, dodajte im čvrstin i malo mleka. Ostatak mleka stavite u lonac, dodajte smesu od jaja, sve dobro izmešajte, pa skuvajte gustu, sjajnu kremu. Kremu dobro ohladite, pa u ohlađenu dodajte penasto umućeni maslac i sve dobro izmiksajte.
U posebnoj posudi umutite slatnu pavlaku.
Ako ste pravili jednu veliku koru, prerežite je po dužini na tri jednaka dela i složite kolač: na prvu koru nanesite deo kreme od vanile, po kremi složite narezano voće po izboru, pa premažite umućenom slatkom pavlakom.
Ponovite isto i sa ostale dve kore, pa celu tortu premažite preostalom umućenom slatkom pavlakom i ukrasite po ukusu.
Ako ste pravili više okruglih kora, slažite ih jednu na drugu i filujte na isti način, pa na kraju premažite celu tortu umućenom slatkom pavlakom i ukrasite jagodana.
Razdvojite žumaca od belanaca, pa belanacima dodajte prstohvat soli i mikserom ih umutite u sneg. Na pola miksanja dodajte jabukovo sirće i šećer, pa ih mutite dok ne dobijete sjajni, čvrsti sneg.
Okrugli kalup obložite papirom za pečenje, na njega stavite deo smjse, poravnajte je i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 60 minuta.
Ponovite postupak i za druge kore.
Ako želite da torta bude oblika pravougaonika, pecite jednu koru u velikom plehu, koju ćete iseći na tri dela.
Žumanca izmiksajte sa šećerom i vanil šećerom, dodajte im čvrstin i malo mleka. Ostatak mleka stavite u lonac, dodajte smesu od jaja, sve dobro izmešajte, pa skuvajte gustu, sjajnu kremu. Kremu dobro ohladite, pa u ohlađenu dodajte penasto umućeni maslac i sve dobro izmiksajte.
U posebnoj posudi umutite slatnu pavlaku.
Ako ste pravili jednu veliku koru, prerežite je po dužini na tri jednaka dela i složite kolač: na prvu koru nanesite deo kreme od vanile, po kremi složite narezano voće po izboru, pa premažite umućenom slatkom pavlakom.
Ponovite isto i sa ostale dve kore, pa celu tortu premažite preostalom umućenom slatkom pavlakom i ukrasite po ukusu.
Ako ste pravili više okruglih kora, slažite ih jednu na drugu i filujte na isti način, pa na kraju premažite celu tortu umućenom slatkom pavlakom i ukrasite jagodana.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.