burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija24

Torta Cvetna dolina

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24

Sastojci

Kore:

10 belanaca

400 g šećera

2 kašičice sirćeta

Čokoladna glazura:

200 g čokolade

125 g maslaca

Fil I:

10 žumanaca

10 kašika šećera

5 kašika C čvrstina

500 ml mleka

250 g maslaca

2 kesice C vanilin šećera

Fil II:

180 g bele C šlag kreme

360 ml mleka

Torta Cvetna dolina

Koraci pripreme

Ispeći dve kore od po 5 belanaca, 200g šećera i kašičice sirćeta: umutiti čvrst šam, dodati postepeno šećer pa sirće i umućenu smesu rasporediti po nauljenom pek papiru u pleh. Rernu zagrejati na 250stC i čim ubacite koru smanjiti na 150stC i peći 45 minuta. Pečene kore ostaviti da se ohlade.

Žumanca umutiti sa šećerom i čvrstinom u glatku smesu. Mleko staviti da provri i kad provri skloniti s ringle, umešati jaja sa čvrstinom i šećerom, vratiti na ringlu na nižu temperaturu i uz stalno mešanje skuvati krem - kuvan je kad se zgusne i kad varjača ostavlja trag na dnu šerpe. Skloniti s ringle, umešati vanilin šećer, prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi. Umutiti maslac pa u njega, uz stalno mućenje mikserom, dodavati kašiku po kašiku ohlađenog krema i mutiti da dobijete glatku kremu.

Šlag kremu umutiti po uputstvu na kesici.

Čokoladnu glazuru pripremite tako što pomešate nalomkanu čokoladu sa naseckanim maslacem i stavite na srednju temperaturu da se otopi, sjedini i proključa (povremeno promešati).

Glazuru kratko prohladiti pa filovati tortu na sledeći način:
- preko kore prvo premažite polovinu pripremljene čokoladne glazure,
- preko čokolade premažite polovinu žutog fila,
- pa preko premažite polovinu pripremljene šlag kreme.

Stavite preko drugu koru i ponovite ceo postupak sa preostalom glazurom i filovima. Ukrasite po želji.

Tortu čuvajte u frižideru.

Naši proizvodi

Torta Cvetna dolina

Koraci pripreme

Ispeći dve kore od po 5 belanaca, 200g šećera i kašičice sirćeta: umutiti čvrst šam, dodati postepeno šećer pa sirće i umućenu smesu rasporediti po nauljenom pek papiru u pleh. Rernu zagrejati na 250stC i čim ubacite koru smanjiti na 150stC i peći 45 minuta. Pečene kore ostaviti da se ohlade.

Žumanca umutiti sa šećerom i čvrstinom u glatku smesu. Mleko staviti da provri i kad provri skloniti s ringle, umešati jaja sa čvrstinom i šećerom, vratiti na ringlu na nižu temperaturu i uz stalno mešanje skuvati krem - kuvan je kad se zgusne i kad varjača ostavlja trag na dnu šerpe. Skloniti s ringle, umešati vanilin šećer, prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi. Umutiti maslac pa u njega, uz stalno mućenje mikserom, dodavati kašiku po kašiku ohlađenog krema i mutiti da dobijete glatku kremu.

Šlag kremu umutiti po uputstvu na kesici.

Čokoladnu glazuru pripremite tako što pomešate nalomkanu čokoladu sa naseckanim maslacem i stavite na srednju temperaturu da se otopi, sjedini i proključa (povremeno promešati).

Glazuru kratko prohladiti pa filovati tortu na sledeći način:
- preko kore prvo premažite polovinu pripremljene čokoladne glazure,
- preko čokolade premažite polovinu žutog fila,
- pa preko premažite polovinu pripremljene šlag kreme.

Stavite preko drugu koru i ponovite ceo postupak sa preostalom glazurom i filovima. Ukrasite po želji.

Tortu čuvajte u frižideru.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept