0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
2 šolje brašna
3 kašika džema od kajsije
1 kašičica C soda bikarbone
3 kašike ulja
1 šolja šećera
1 šolja mleka
1/2 C praška za pecivo
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
1 šolja šećera
250 g margarina
1 kesica C vanillin šećera
C šlag
Kora:
U posudu usuti džem, mleko, ulje i šećer i mešati sve dok se sastojci ne sjedine.
Sodu bikarbonu dodati u brašno, promešati, pa sjediniti sa prethodno izmućenom smesom.
Ispeći u četvrtastom plehu( 40x35 cm), 20 minuta na 200 C.
Ohlađenu koru iseći na 4 jednaka dela. Ukoliko je manji pleh pa kora bude deblja, svaki deo prerezati još jednom po dužini.
Fil:
Skuvati 800 ml mleka i dodati šećer.
U preostali deo mleka pomešati pudinge od vanile i skuvati ga, pa ohladiti.
U ohlađen fil dodati prethodno umućen margarin i prah šećer.
Slaganje:
Uzeti trakicu biskvita i premazati filom. Srolati kao rolat i staviti na sredinu tacne.
Sve preostale trakice mazati filom i lepitu uz rolat i tako dobijate izgled točka.
Ostatak fila namazati samo po površini torte, zatim je celu premazati šlagom.
Staviti u frižider da se stegne.
Kora:
U posudu usuti džem, mleko, ulje i šećer i mešati sve dok se sastojci ne sjedine.
Sodu bikarbonu dodati u brašno, promešati, pa sjediniti sa prethodno izmućenom smesom.
Ispeći u četvrtastom plehu( 40x35 cm), 20 minuta na 200 C.
Ohlađenu koru iseći na 4 jednaka dela. Ukoliko je manji pleh pa kora bude deblja, svaki deo prerezati još jednom po dužini.
Fil:
Skuvati 800 ml mleka i dodati šećer.
U preostali deo mleka pomešati pudinge od vanile i skuvati ga, pa ohladiti.
U ohlađen fil dodati prethodno umućen margarin i prah šećer.
Slaganje:
Uzeti trakicu biskvita i premazati filom. Srolati kao rolat i staviti na sredinu tacne.
Sve preostale trakice mazati filom i lepitu uz rolat i tako dobijate izgled točka.
Ostatak fila namazati samo po površini torte, zatim je celu premazati šlagom.
Staviti u frižider da se stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.