burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Točak torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

2 šolje brašna

3 kašika džema od kajsije

1 kašičica C soda bikarbone

3 kašike ulja

1 šolja šećera

1 šolja mleka

1/2 C praška za pecivo

Fil:

1 l mleka

3 C pudinga od vanile

1 šolja šećera

250 g margarina

1 kesica C vanillin šećera

Dekoracija:

C šlag

Točak torta

Koraci pripreme

Kora:
U posudu usuti džem, mleko, ulje i šećer i mešati sve dok se sastojci ne sjedine.

Sodu bikarbonu dodati u brašno, promešati, pa sjediniti sa prethodno izmućenom smesom.

Ispeći u četvrtastom plehu( 40x35 cm), 20 minuta na 200 C.

Ohlađenu koru iseći na 4 jednaka dela. Ukoliko je manji pleh pa kora bude deblja, svaki deo prerezati još jednom po dužini.

Fil:
Skuvati 800 ml mleka i dodati šećer.

U preostali deo mleka pomešati pudinge od vanile i skuvati ga, pa ohladiti.

U ohlađen fil dodati prethodno umućen margarin i prah šećer.

Slaganje:
Uzeti trakicu biskvita i premazati filom. Srolati kao rolat i staviti na sredinu tacne.

Sve preostale trakice mazati filom i lepitu uz rolat i tako dobijate izgled točka.

Ostatak fila namazati samo po površini torte, zatim je celu premazati šlagom.

Staviti u frižider da se stegne.

Naši proizvodi

Točak torta

Koraci pripreme

Kora:
U posudu usuti džem, mleko, ulje i šećer i mešati sve dok se sastojci ne sjedine.

Sodu bikarbonu dodati u brašno, promešati, pa sjediniti sa prethodno izmućenom smesom.

Ispeći u četvrtastom plehu( 40x35 cm), 20 minuta na 200 C.

Ohlađenu koru iseći na 4 jednaka dela. Ukoliko je manji pleh pa kora bude deblja, svaki deo prerezati još jednom po dužini.

Fil:
Skuvati 800 ml mleka i dodati šećer.

U preostali deo mleka pomešati pudinge od vanile i skuvati ga, pa ohladiti.

U ohlađen fil dodati prethodno umućen margarin i prah šećer.

Slaganje:
Uzeti trakicu biskvita i premazati filom. Srolati kao rolat i staviti na sredinu tacne.

Sve preostale trakice mazati filom i lepitu uz rolat i tako dobijate izgled točka.

Ostatak fila namazati samo po površini torte, zatim je celu premazati šlagom.

Staviti u frižider da se stegne.

Autor

Anđela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept