burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30-40

Toblerona torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30-40

Sastojci

Za kore:

21 belance

600 g šećera

3 žumanca

450 g mlevenog pečenog lešnika

3 kašike C kakaoa

3 kašike brašna

Za fil:

18 žumanaca

300 g šećera

250 g čokolade

250 g putera

125 g margarina

Za dekoraciju:

180 g C šlag krema od čokolade

3 dl mleka

Toblerona torta

Koraci pripreme

Kore:
1. Ulupajte 7 belanaca u čvrst šam, pa postepeno dodajte 200 g šećera neprekidno muteći. Potom smanjite brzinu pa dodajte jedno žumance. Na kraju umešajte ručno 150 g mlevenih lešnika, kašiku kakaoa i kašiku brašna.
2. Rasporedite pripremljenu smesu po papirom za pečenje postavljenom pravougaonom plehu (moj je 22x32cm), poravnajte i pecite u rerni zagrejanoj na 160 °C 20-25 min.
3. Na isti način od preostalog materijala pripremite još dve takve kore.

Fil:
1. Izmiksajte žumanca sa šećerom, pa ih skuvajte na pari ili u mikrotalasnoj. Kad se zgusnu umešajte rastopljenu čokoladu, pa ostavite da se ohladi.
2. Umutite puter i margarin , a potom spojite sa kremom od jaja.

Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila, prekriti drugom korom, naneti preostali fil i slaganje završiti trećom korom.
2. Rashlađenu tortu dekorišite šlag kremom od čokolade, koji ste pripremili s mlekom ili već po želji.

Naši proizvodi

Toblerona torta

Koraci pripreme

Kore:
1. Ulupajte 7 belanaca u čvrst šam, pa postepeno dodajte 200 g šećera neprekidno muteći. Potom smanjite brzinu pa dodajte jedno žumance. Na kraju umešajte ručno 150 g mlevenih lešnika, kašiku kakaoa i kašiku brašna.
2. Rasporedite pripremljenu smesu po papirom za pečenje postavljenom pravougaonom plehu (moj je 22x32cm), poravnajte i pecite u rerni zagrejanoj na 160 °C 20-25 min.
3. Na isti način od preostalog materijala pripremite još dve takve kore.

Fil:
1. Izmiksajte žumanca sa šećerom, pa ih skuvajte na pari ili u mikrotalasnoj. Kad se zgusnu umešajte rastopljenu čokoladu, pa ostavite da se ohladi.
2. Umutite puter i margarin , a potom spojite sa kremom od jaja.

Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila, prekriti drugom korom, naneti preostali fil i slaganje završiti trećom korom.
2. Rashlađenu tortu dekorišite šlag kremom od čokolade, koji ste pripremili s mlekom ili već po želji.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept