burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40-50 komada

Tepseštija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40-50 komada

Sastojci

1 kg brašna

1/2 litre ulja

300 ml piva

1 šaka C griza

1 C prašak za pecivo

150 g seckanih oraha

900 g šećera

800 ml vode

Tepseštija

Koraci pripreme

Ulje i pivo staviti u dublju šerpu da provri.

Čim provri dodati šaku C griza i šaku šecera, promešati i skloniti sa šporeta.

Odmah dodati 1 kg brašna, 1 C prašak za pecivo i seckane orahe.

Lepo to promešati i odmah mesiti dok je još vruca smesa, kada je lepo i dobro umešeno, pripremiti tepsiju od šporeta, nauljiti je i prebaciti smesu u njoj.

Rastanjiti rukom u tepsiji, seći je odmah u romboide i staviti da se peče. Prvo se peče na 250 stepeni da bi dobila boju, a onda smanjiti na 150 stepeni da bi se sušila, i tako jedno sat vremena (zavisi od jačine šporeta).

Kada je pečena izvadite iz šporeta i ostaviti jedno 10 minuta da se prohladi, a za to vreme prokuvati šećer, vodu i 2 C vanilin šećera u šerbet.

Preliti tepseštiju, mlaka tepseštija, a vruć šerbet.

Čim upije, spremna je za posluživanje.

Naši proizvodi

Tepseštija

Koraci pripreme

Ulje i pivo staviti u dublju šerpu da provri.

Čim provri dodati šaku C griza i šaku šecera, promešati i skloniti sa šporeta.

Odmah dodati 1 kg brašna, 1 C prašak za pecivo i seckane orahe.

Lepo to promešati i odmah mesiti dok je još vruca smesa, kada je lepo i dobro umešeno, pripremiti tepsiju od šporeta, nauljiti je i prebaciti smesu u njoj.

Rastanjiti rukom u tepsiji, seći je odmah u romboide i staviti da se peče. Prvo se peče na 250 stepeni da bi dobila boju, a onda smanjiti na 150 stepeni da bi se sušila, i tako jedno sat vremena (zavisi od jačine šporeta).

Kada je pečena izvadite iz šporeta i ostaviti jedno 10 minuta da se prohladi, a za to vreme prokuvati šećer, vodu i 2 C vanilin šećera u šerbet.

Preliti tepseštiju, mlaka tepseštija, a vruć šerbet.

Čim upije, spremna je za posluživanje.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept