0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
16
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
16
250 g brašna
125 g maslaca
1 jaje
70 g šećera
1 prstohvat soli
1 kesica C pudinga od vanile
3-4 kašike šećera
1/2 l mleka
300-400 g bresaka
1 kesica C vanilin šećera
malo cimeta
1 kesica bele C šlag kreme
150 ml mleka
Umutiti žicom šećer, jaje i maslac. Dodati brašno i prstohvat soli i umesiti testo rukama. Prekriti providnom folijom i ostaviti u frižider 2 sata.
Ohlađeno testo rastanjiti na veličinu kalupa (prečnika 24-26 cm) tako da pokrije i dno i ivice dobro podmazanog i pobrašnjenog kalupa (testo utisnite prstima ili drškoma varjače u ivice). Izbockajte testo viljuškom po dnu.
Prekrijte testo folijom i stavite odozgo pasulj ili keramičke kuglice za pečenje da se testo ne bi izdiglo. Pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta na 220 stepeni, a onda uklonite foliju i kuglice i pecite još 10 minuta na 200 stepeni. Pečenu koru kratko prohladite.
Dok se kora peče skuvajte puding sa šećerom u pola litra mleka, po uputstvu na kesici. Breskve oljuštite, isecite na kockice, pospite vanilin šećerom i cimetom i izmešajte.
Na prohlađenu koru rasporedite kratko prohađen puding, pa odozgo breskve.
Umutite šlag krem sa mlekom, po uputstvu na kesici, i nafilujte kolač preko breskvi. Ohladite u frižideru.
Umutiti žicom šećer, jaje i maslac. Dodati brašno i prstohvat soli i umesiti testo rukama. Prekriti providnom folijom i ostaviti u frižider 2 sata.
Ohlađeno testo rastanjiti na veličinu kalupa (prečnika 24-26 cm) tako da pokrije i dno i ivice dobro podmazanog i pobrašnjenog kalupa (testo utisnite prstima ili drškoma varjače u ivice). Izbockajte testo viljuškom po dnu.
Prekrijte testo folijom i stavite odozgo pasulj ili keramičke kuglice za pečenje da se testo ne bi izdiglo. Pecite u zagrejanoj rerni 10 minuta na 220 stepeni, a onda uklonite foliju i kuglice i pecite još 10 minuta na 200 stepeni. Pečenu koru kratko prohladite.
Dok se kora peče skuvajte puding sa šećerom u pola litra mleka, po uputstvu na kesici. Breskve oljuštite, isecite na kockice, pospite vanilin šećerom i cimetom i izmešajte.
Na prohlađenu koru rasporedite kratko prohađen puding, pa odozgo breskve.
Umutite šlag krem sa mlekom, po uputstvu na kesici, i nafilujte kolač preko breskvi. Ohladite u frižideru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.