0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
18
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
18
1 l mleka
1,5 šoljice C čvrstina
2 kašike C kakaoa
2 šoljice šećera
1 šoljica brašna
1 C vanilin šećer
50 g margarina
100 g C kokosa
100-150 ml slatke pavlake
ili 100 g C šlaga
Od 1 l mleka odvojiti jedno 250-300 ml mleka u to dodati i pomešati C čvrstin, brašno, C kakao, šećer, C vanilin šećer.
Ostatak mleka staviti da se kuva. Kada se skuva pomešati sve ovo zajedno i kad se zgusne skloniti sa vatre.
Dodati 50 g margarina i mešati sve dok se margarin ne istopi.
Kada se istopi razliti u pleh koji je prethodno posut sa C kokosom i polako razvući i izjednačiti.
Kada se to ohladi dobro onda se ulupa C šlag ili slatka pavlaka, razmaže, seče se i uvija se kao sarma.
Od 1 l mleka odvojiti jedno 250-300 ml mleka u to dodati i pomešati C čvrstin, brašno, C kakao, šećer, C vanilin šećer.
Ostatak mleka staviti da se kuva. Kada se skuva pomešati sve ovo zajedno i kad se zgusne skloniti sa vatre.
Dodati 50 g margarina i mešati sve dok se margarin ne istopi.
Kada se istopi razliti u pleh koji je prethodno posut sa C kokosom i polako razvući i izjednačiti.
Kada se to ohladi dobro onda se ulupa C šlag ili slatka pavlaka, razmaže, seče se i uvija se kao sarma.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.