burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Sultanova slatka sarma-Paša lokum

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

1 l mleko

150 g šećera

100 g C čvrstina

70 g brašna

50 g margarina

30 g C kakaoa

200 g C šlag krema

mineralna voda za šlag

200 g C kokosovog brašna

Sultanova slatka sarma-Paša lokum

Koraci pripreme

300 ml mleka uliti u dublju činiju, a ostatak mleka usuti u šerpu i staviti da provri.

U 300 ml sjediniti suve sastojke C čvrstin, šećer, brašno i C kakao izmešati sve da nema grudvica.

Kada mleko provri dodati smesu i mešati sve dok se ne zgusne.

Skloniti s vatre i u vrelo dodati 50 g margarina i mešati dok se ne sjedini.

U veliki pleh od rerne ravnomerno rasporediti 200 g C kokosa i preliti smesom koju ste kuvali.

Lagano rasporedite od jednog kraja do drugog da bude ravno.

Sačekati da se ohladi i staviti u frižider nekih sat, dva da se dobro stegne.

Umutiti 200 g C šlag krema sa mineralnom vodom i premazati preko.

Secite na deblje redove, svaki red uvijajte do pola i isecite pa uvijte drugu i tako do kraja.

Dobićete 10 ukusnih kremastih sarmica, na svaku odozgo dodajte još malo C kokosa.

Naši proizvodi

Sultanova slatka sarma-Paša lokum

Koraci pripreme

300 ml mleka uliti u dublju činiju, a ostatak mleka usuti u šerpu i staviti da provri.

U 300 ml sjediniti suve sastojke C čvrstin, šećer, brašno i C kakao izmešati sve da nema grudvica.

Kada mleko provri dodati smesu i mešati sve dok se ne zgusne.

Skloniti s vatre i u vrelo dodati 50 g margarina i mešati dok se ne sjedini.

U veliki pleh od rerne ravnomerno rasporediti 200 g C kokosa i preliti smesom koju ste kuvali.

Lagano rasporedite od jednog kraja do drugog da bude ravno.

Sačekati da se ohladi i staviti u frižider nekih sat, dva da se dobro stegne.

Umutiti 200 g C šlag krema sa mineralnom vodom i premazati preko.

Secite na deblje redove, svaki red uvijajte do pola i isecite pa uvijte drugu i tako do kraja.

Dobićete 10 ukusnih kremastih sarmica, na svaku odozgo dodajte još malo C kokosa.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept