0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
1 l mleka
150 g kristal šećera
50 g C kakao praha
150 g brašna
200 g C kokosovog brašna
100 g čokolade za kuvanje
250 g C šlag krema od vanile
50 g margarina za kolače
150-200 ml mleka za šlag
U šerpu staviti 700 ml mleka da provri, dodati šećer.
U 300 ml razmutiti C kakao i brašno, dodati u provrelo mleko i skuvati fil, mutiti mikserom.
Skloniti sa ringle pa dodati čokoladu i margarin, sve umutiti.
Na veliki pleh od rerne sipati kokos i lepo rasporediti, pa izliti fil dok je još vruć. Sve lepo razmatiti po kokosu i ostaviti da se ohladi.
Šlag krem umutiti, premazati po filu svuda ravnomerno. Nožem iseći po dužini pleha na 6 traka a po širini na pola.Dobije se 12 komada.
Svaki komad umotati u rolnicu, tj u sarmicu. Servirati na tacnu i ohladiti.
U šerpu staviti 700 ml mleka da provri, dodati šećer.
U 300 ml razmutiti C kakao i brašno, dodati u provrelo mleko i skuvati fil, mutiti mikserom.
Skloniti sa ringle pa dodati čokoladu i margarin, sve umutiti.
Na veliki pleh od rerne sipati kokos i lepo rasporediti, pa izliti fil dok je još vruć. Sve lepo razmatiti po kokosu i ostaviti da se ohladi.
Šlag krem umutiti, premazati po filu svuda ravnomerno. Nožem iseći po dužini pleha na 6 traka a po širini na pola.Dobije se 12 komada.
Svaki komad umotati u rolnicu, tj u sarmicu. Servirati na tacnu i ohladiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.