burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Sultanova sarma

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

1 l mleka

70 g brašna

50 g C čvrstina (gustina)

250 g šećera

4 pune kašika C kakaoa

1 C vanilin šećer

50 g margarina

200 g C kokosa

300 g C šlaga krema

Sultanova sarma

Koraci pripreme

Pomešati C čvrstin (gustin), brašno, šećer, C kakao, C vanilin šećer i 250-300 ml mleka.

Ostatak staviti da provri. Kada mleko provri zakuvati smesu i mešati.

Prvo je retka, pa ima malo grudvica, pa se stegne i grudvice nestanu.

Meni se lepila za šerpu pa sam stalno morala energično da mešam.

Kada skinete sa vatre u vruć fil dodati margarin.

Na pleh posuti C kokos i raspodeliti vruć fil.

Kad se malo ohladi preko fila stavite C šlag i secite na trake i rolajte.

Naši proizvodi

Sultanova sarma

Koraci pripreme

Pomešati C čvrstin (gustin), brašno, šećer, C kakao, C vanilin šećer i 250-300 ml mleka.

Ostatak staviti da provri. Kada mleko provri zakuvati smesu i mešati.

Prvo je retka, pa ima malo grudvica, pa se stegne i grudvice nestanu.

Meni se lepila za šerpu pa sam stalno morala energično da mešam.

Kada skinete sa vatre u vruć fil dodati margarin.

Na pleh posuti C kokos i raspodeliti vruć fil.

Kad se malo ohladi preko fila stavite C šlag i secite na trake i rolajte.

Autor

Ljiljana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept