burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16-20 komada

Sultanova sarma

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16-20 komada

Sastojci

150 g C kokosovog brašna

1 l mleka

60 g brašna

120 g šećera

60 g C čvrstina

70 g putera ili margarina

120 g čokolade za kuvanje

1 C vanilin šećer

Fil:

1 C šlag krem beli

Sultanova sarma

Koraci pripreme

Staviti 700 ml mleka sa šećerom i C vanilin šećerom da provri. U činiji pored umešati brašno i C čvrstin sa 300 ml mleka pa kad mleko provri, uliti u njega i skuvati, da nema grudvica.

Treba da bude teksture plastelina. Odmah u vruće dodati puter ili margarin i čokoladu i dobro izmešati.

U pleh od rerne staviti papir za pečenje i po njemu posuti C kokosovo brašno.

Odmah preliti preko toga vruću čokoladnu smesu - Zbog kokosa i teksture smese će se teško razmazivati, tako da je važno odmah preliti ravnomerno po čitavom plehu (a ne sve sipati na sredinu). Ohladiti par sati u frižideru.

U međuvremenu umutiti jedan C beli šlag krem prema uputstvu sa kesice. Izvaditi koru iz frižidera i preko nje premazati šlag krem.

Onda odmah iseći na 8 do 10 traka, po dužoj strani, pa onda svaku traku na pola, po kraćoj strani.

Tako će se dobiti 16 do 20 nafilovanih traka. Svaku traku pažljivo urolati u sarmu, tako da fil ne curi i kokos ne otpadne.

Poređati sarme na tanjir ili oval i odložiti u frižider. Služiti sasvim hladno.

Naši proizvodi

Sultanova sarma

Koraci pripreme

Staviti 700 ml mleka sa šećerom i C vanilin šećerom da provri. U činiji pored umešati brašno i C čvrstin sa 300 ml mleka pa kad mleko provri, uliti u njega i skuvati, da nema grudvica.

Treba da bude teksture plastelina. Odmah u vruće dodati puter ili margarin i čokoladu i dobro izmešati.

U pleh od rerne staviti papir za pečenje i po njemu posuti C kokosovo brašno.

Odmah preliti preko toga vruću čokoladnu smesu - Zbog kokosa i teksture smese će se teško razmazivati, tako da je važno odmah preliti ravnomerno po čitavom plehu (a ne sve sipati na sredinu). Ohladiti par sati u frižideru.

U međuvremenu umutiti jedan C beli šlag krem prema uputstvu sa kesice. Izvaditi koru iz frižidera i preko nje premazati šlag krem.

Onda odmah iseći na 8 do 10 traka, po dužoj strani, pa onda svaku traku na pola, po kraćoj strani.

Tako će se dobiti 16 do 20 nafilovanih traka. Svaku traku pažljivo urolati u sarmu, tako da fil ne curi i kokos ne otpadne.

Poređati sarme na tanjir ili oval i odložiti u frižider. Služiti sasvim hladno.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept