burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Sultanov lokum

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

1 l mleka

9 kašika brašna

7 kašika šećera

30 g margarina

3 C vanilin šećera

Fil od višnje:

600 ml soka od višnje

40 g brašna

10 g C čvrstina

2 kašike šećera

Sultanov lokum

Koraci pripreme

Tepsiju premzite omekšalim margarinom, zatim pospite C kokos i lepo izravnajte, da prekrije celu površinu.

U šerpici sipajte mleko, šećer, C vanilin šećer i brašno i stavite da se kuva na tihoj vatri dok se ne zgusne.

Kada smesa bude gotova izručite je u tepsiju i poravnjajte.

U šerpi sipajte sok od višnje (može i kupovni), šećer i brašno. Lepo izmešajte, da ne bude grudvica i stavite da se kuva.

Kada se fil skuva prelijte preko prethodne smese i ostavite da se dobro ohladi.

Kada se kolač ohladi isecite ga po sredini pa na parčiće.

Svako parče valjajte u obliku valjka i dobro ga uvaljajte sa svih strana u C kokos.

Naši proizvodi

Sultanov lokum

Koraci pripreme

Tepsiju premzite omekšalim margarinom, zatim pospite C kokos i lepo izravnajte, da prekrije celu površinu.

U šerpici sipajte mleko, šećer, C vanilin šećer i brašno i stavite da se kuva na tihoj vatri dok se ne zgusne.

Kada smesa bude gotova izručite je u tepsiju i poravnjajte.

U šerpi sipajte sok od višnje (može i kupovni), šećer i brašno. Lepo izmešajte, da ne bude grudvica i stavite da se kuva.

Kada se fil skuva prelijte preko prethodne smese i ostavite da se dobro ohladi.

Kada se kolač ohladi isecite ga po sredini pa na parčiće.

Svako parče valjajte u obliku valjka i dobro ga uvaljajte sa svih strana u C kokos.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept