0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
5 jaja
3 kašike brašna
2 kašike C kakaoa
1 kašika skroba
1 C vanilin šećer
1/2 kesice C praška za pecivo
na vrh noža soli
150g šećera
1 kašičica nes kafe
100 ml mleka
2 C vanilin pudinga
1 C vanilin šećer
750ml mleka
150 g čokolade (crna ili mlečna)
3 kašike šećera
150 g margarin
120g C šlag sa ukusom slatke pavlake
4 kašike C mleka u prahu
30 g rendane crne čokolade
50 g mlečne ili crne čokolade
Kora:
Mikserom umutimo belanca i so, dodajemo postepeno šećer, vanilin šećer i mutimo.
U belanca dodajemo jedno po jedno žumance i mutimo mikserom na najmanjoj brzini.
Ručno umešamo u smesu sa belencima i žumancima kakao, brašno,skrob i prašak za pecivo.
Pleh obložimo sa papirom za pečenje i pečemo koru na 180 stepeni 30 min.
Ispečenu koru isečemo na pola i polijemo je sa zaslađenom skuvanom nes kafom u 100 ml mleka ili poželji samo sa zašećerenim mlekom.
Fil 1:
U 500 ml mleka dodamo margarin i čokoladu , šećer i vaniln šećer i stavimo da se kuva.
U preostalo mleko umešamo vanilin puding i ukuvamo ga u smesu sa mlekom kada počne da vri.
Mešamo sve dok se zgusne fil, sklanjamo sa šporeta i ostavimo da se prohladi.
Fil 2:
Umutimo šlag sa ukusom slatke pavlake prema upustvima proizvođača. U šlag umešamo mleko u prahu i narendanu čokoladu. Stavimo fil u frižider.
Kada su se filovi i kora prohladili, ređamo koru, čokoladni fil, koru , stračatela fil i na kraju ukrasimo po želji sa otopljenom ili izrendanom čokoladom.
Kora:
Mikserom umutimo belanca i so, dodajemo postepeno šećer, vanilin šećer i mutimo.
U belanca dodajemo jedno po jedno žumance i mutimo mikserom na najmanjoj brzini.
Ručno umešamo u smesu sa belencima i žumancima kakao, brašno,skrob i prašak za pecivo.
Pleh obložimo sa papirom za pečenje i pečemo koru na 180 stepeni 30 min.
Ispečenu koru isečemo na pola i polijemo je sa zaslađenom skuvanom nes kafom u 100 ml mleka ili poželji samo sa zašećerenim mlekom.
Fil 1:
U 500 ml mleka dodamo margarin i čokoladu , šećer i vaniln šećer i stavimo da se kuva.
U preostalo mleko umešamo vanilin puding i ukuvamo ga u smesu sa mlekom kada počne da vri.
Mešamo sve dok se zgusne fil, sklanjamo sa šporeta i ostavimo da se prohladi.
Fil 2:
Umutimo šlag sa ukusom slatke pavlake prema upustvima proizvođača. U šlag umešamo mleko u prahu i narendanu čokoladu. Stavimo fil u frižider.
Kada su se filovi i kora prohladili, ređamo koru, čokoladni fil, koru , stračatela fil i na kraju ukrasimo po želji sa otopljenom ili izrendanom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.