burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Straćatela kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora:

5 jaja

3 kašike brašna

2 kašike C kakaoa

1 kašika skroba

1 C vanilin šećer

1/2 kesice C praška za pecivo

na vrh noža soli

150g šećera

1 kašičica nes kafe

100 ml mleka

Fil 1:

2 C vanilin pudinga

1 C vanilin šećer

750ml mleka

150 g čokolade (crna ili mlečna)

3 kašike šećera

150 g margarin

Fil 2:

120g C šlag sa ukusom slatke pavlake

4 kašike C mleka u prahu

30 g rendane crne čokolade

Za ukrašavanje:

50 g mlečne ili crne čokolade

Straćatela kolač

Koraci pripreme

Kora:
Mikserom umutimo belanca i so, dodajemo postepeno šećer, vanilin šećer i mutimo.

U belanca dodajemo jedno po jedno žumance i mutimo mikserom na najmanjoj brzini.

Ručno umešamo u smesu sa belencima i žumancima kakao, brašno,skrob i prašak za pecivo.

Pleh obložimo sa papirom za pečenje i pečemo koru na 180 stepeni 30 min.

Ispečenu koru isečemo na pola i polijemo je sa zaslađenom skuvanom nes kafom u 100 ml mleka ili poželji samo sa zašećerenim mlekom.

Fil 1:
U 500 ml mleka dodamo margarin i čokoladu , šećer i vaniln šećer i stavimo da se kuva.

U preostalo mleko umešamo vanilin puding i ukuvamo ga u smesu sa mlekom kada počne da vri.

Mešamo sve dok se zgusne fil, sklanjamo sa šporeta i ostavimo da se prohladi.

Fil 2:
Umutimo šlag sa ukusom slatke pavlake prema upustvima proizvođača. U šlag umešamo mleko u prahu i narendanu čokoladu. Stavimo fil u frižider.

Kada su se filovi i kora prohladili, ređamo koru, čokoladni fil, koru , stračatela fil i na kraju ukrasimo po želji sa otopljenom ili izrendanom čokoladom.

Naši proizvodi

Straćatela kolač

Koraci pripreme

Kora:
Mikserom umutimo belanca i so, dodajemo postepeno šećer, vanilin šećer i mutimo.

U belanca dodajemo jedno po jedno žumance i mutimo mikserom na najmanjoj brzini.

Ručno umešamo u smesu sa belencima i žumancima kakao, brašno,skrob i prašak za pecivo.

Pleh obložimo sa papirom za pečenje i pečemo koru na 180 stepeni 30 min.

Ispečenu koru isečemo na pola i polijemo je sa zaslađenom skuvanom nes kafom u 100 ml mleka ili poželji samo sa zašećerenim mlekom.

Fil 1:
U 500 ml mleka dodamo margarin i čokoladu , šećer i vaniln šećer i stavimo da se kuva.

U preostalo mleko umešamo vanilin puding i ukuvamo ga u smesu sa mlekom kada počne da vri.

Mešamo sve dok se zgusne fil, sklanjamo sa šporeta i ostavimo da se prohladi.

Fil 2:
Umutimo šlag sa ukusom slatke pavlake prema upustvima proizvođača. U šlag umešamo mleko u prahu i narendanu čokoladu. Stavimo fil u frižider.

Kada su se filovi i kora prohladili, ređamo koru, čokoladni fil, koru , stračatela fil i na kraju ukrasimo po želji sa otopljenom ili izrendanom čokoladom.

Autor

Miroslava

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept