burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Stefini sitni kolaci

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Kora

6 Belanaca

200 g Šećer

250 g Mleveni orasi

2 kašike Brašna

1 kesica C Vanilin šećer

Krema

6 Žumanaca

2 kašike Mleka

80 g Šećera

50 g Čokolade

150 g Margarina

1 kesica C Vanilin šećer

Glazura

200 g Čokolade

4 kašika Ulja

Stefini sitni kolaci

Koraci pripreme

Kora:
Umutite belanca i postepeno dodajte secer dok ne postane tvrd sneg. Mlevene orahe pomesajte sa brasnom i postepeno dodajte u smesu od belanaca. Lagano izmesajte spatulom.

Dobijeni sastav sipajte u manji pleh, oblozen papirom za pecenje i dobro poravnajte. Stavite u vec zagrejanu rernu i pecite na 180°C oko 25-30 min.

Krema:
Umutite zumanca sa secerom dok ne postane penasto. Zatim dodajte mleko i kuvajte na pari. Kad se zgusne, sklonite sa vatre i dodajte cokoladu. Dobro promesajte dok se ne istopi.

Zatim dodajte meki margarin/puter, dobro promesajte i ostavite da se ohladi oko 30 min. Nakon sto se ohladi umutite mikserom jos nekih 5 min.

Kremu stavite na koru, lepo poravnajte i stavite u frizider oko 20-30 min.

Glazura:
Na prokljucalu vodu stavite pripremljenu cokoladu i ulje, i mesajte dok se sve lepo ne istopi. Kad se glazura malo ohladi, prelijte kremu i ostavite u frizideru 2-3h.

Naši proizvodi

Stefini sitni kolaci

Koraci pripreme

Kora:
Umutite belanca i postepeno dodajte secer dok ne postane tvrd sneg. Mlevene orahe pomesajte sa brasnom i postepeno dodajte u smesu od belanaca. Lagano izmesajte spatulom.

Dobijeni sastav sipajte u manji pleh, oblozen papirom za pecenje i dobro poravnajte. Stavite u vec zagrejanu rernu i pecite na 180°C oko 25-30 min.

Krema:
Umutite zumanca sa secerom dok ne postane penasto. Zatim dodajte mleko i kuvajte na pari. Kad se zgusne, sklonite sa vatre i dodajte cokoladu. Dobro promesajte dok se ne istopi.

Zatim dodajte meki margarin/puter, dobro promesajte i ostavite da se ohladi oko 30 min. Nakon sto se ohladi umutite mikserom jos nekih 5 min.

Kremu stavite na koru, lepo poravnajte i stavite u frizider oko 20-30 min.

Glazura:
Na prokljucalu vodu stavite pripremljenu cokoladu i ulje, i mesajte dok se sve lepo ne istopi. Kad se glazura malo ohladi, prelijte kremu i ostavite u frizideru 2-3h.

Autor

La casa de recetas

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept