0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
6 Belanaca
200 g Šećer
250 g Mleveni orasi
2 kašike Brašna
1 kesica C Vanilin šećer
6 Žumanaca
2 kašike Mleka
80 g Šećera
50 g Čokolade
150 g Margarina
1 kesica C Vanilin šećer
200 g Čokolade
4 kašika Ulja
Kora:
Umutite belanca i postepeno dodajte secer dok ne postane tvrd sneg. Mlevene orahe pomesajte sa brasnom i postepeno dodajte u smesu od belanaca. Lagano izmesajte spatulom.
Dobijeni sastav sipajte u manji pleh, oblozen papirom za pecenje i dobro poravnajte. Stavite u vec zagrejanu rernu i pecite na 180°C oko 25-30 min.
Krema:
Umutite zumanca sa secerom dok ne postane penasto. Zatim dodajte mleko i kuvajte na pari. Kad se zgusne, sklonite sa vatre i dodajte cokoladu. Dobro promesajte dok se ne istopi.
Zatim dodajte meki margarin/puter, dobro promesajte i ostavite da se ohladi oko 30 min. Nakon sto se ohladi umutite mikserom jos nekih 5 min.
Kremu stavite na koru, lepo poravnajte i stavite u frizider oko 20-30 min.
Glazura:
Na prokljucalu vodu stavite pripremljenu cokoladu i ulje, i mesajte dok se sve lepo ne istopi. Kad se glazura malo ohladi, prelijte kremu i ostavite u frizideru 2-3h.
Kora:
Umutite belanca i postepeno dodajte secer dok ne postane tvrd sneg. Mlevene orahe pomesajte sa brasnom i postepeno dodajte u smesu od belanaca. Lagano izmesajte spatulom.
Dobijeni sastav sipajte u manji pleh, oblozen papirom za pecenje i dobro poravnajte. Stavite u vec zagrejanu rernu i pecite na 180°C oko 25-30 min.
Krema:
Umutite zumanca sa secerom dok ne postane penasto. Zatim dodajte mleko i kuvajte na pari. Kad se zgusne, sklonite sa vatre i dodajte cokoladu. Dobro promesajte dok se ne istopi.
Zatim dodajte meki margarin/puter, dobro promesajte i ostavite da se ohladi oko 30 min. Nakon sto se ohladi umutite mikserom jos nekih 5 min.
Kremu stavite na koru, lepo poravnajte i stavite u frizider oko 20-30 min.
Glazura:
Na prokljucalu vodu stavite pripremljenu cokoladu i ulje, i mesajte dok se sve lepo ne istopi. Kad se glazura malo ohladi, prelijte kremu i ostavite u frizideru 2-3h.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.