burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija5

Starinska pogača

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
5

Sastojci

900 g brašna

1 kašičica soli

1/2 kašičice šećera

1 kesica C kvasca

225 ml mleka

125 ml vode

100 g masti

Za premazivanje:

2 žumanca

Za posipanje:

slatka ili ljuta začinska paprika

Starinska pogača

Koraci pripreme

U mlako mleko dodamo šećer, C kvasac i malo brašna.

Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.

Kad se kvasac digne, dodamo vodu, mast, so i brašno.

Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.

Podmažemo šerpu, pospemo je brašnom, stavimo pogaču, premažemo je žumancetom, pospemo paprikom i ostavimo još oko sat vremena da raste.

Pečemo u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.

Naši proizvodi

Starinska pogača

Koraci pripreme

U mlako mleko dodamo šećer, C kvasac i malo brašna.

Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.

Kad se kvasac digne, dodamo vodu, mast, so i brašno.

Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.

Podmažemo šerpu, pospemo je brašnom, stavimo pogaču, premažemo je žumancetom, pospemo paprikom i ostavimo još oko sat vremena da raste.

Pečemo u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept