0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
5
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5
900 g brašna
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
1 kesica C kvasca
225 ml mleka
125 ml vode
100 g masti
2 žumanca
slatka ili ljuta začinska paprika
U mlako mleko dodamo šećer, C kvasac i malo brašna.
Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.
Kad se kvasac digne, dodamo vodu, mast, so i brašno.
Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.
Podmažemo šerpu, pospemo je brašnom, stavimo pogaču, premažemo je žumancetom, pospemo paprikom i ostavimo još oko sat vremena da raste.
Pečemo u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
U mlako mleko dodamo šećer, C kvasac i malo brašna.
Ostaviti na toplom da nadođe oko 10 minuta.
Kad se kvasac digne, dodamo vodu, mast, so i brašno.
Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste.
Podmažemo šerpu, pospemo je brašnom, stavimo pogaču, premažemo je žumancetom, pospemo paprikom i ostavimo još oko sat vremena da raste.
Pečemo u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.