burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Sok od višnje

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

5 kg zrelih višanja

1 l vode

šećer

C limuntus

1/2 kesice C konzervansa

Sok od višnje

Koraci pripreme

5 kg zrelih višanja se izgnječi u loncu, doda se 1 l vode i sve izmeša.

Poklopljen lonac se ostavi 24 sata, može se i povremeno promešati.

Smesu procediti kroz cediljku, a potom i kroz gazu.

Sipati šećer, 700 do 800 g na litar tečnosti, da ne bude preslatko, dodati 2-3 C limuntusa, zavisi od ukusa.

Može se dodati i pola kesice C konzervansa. Sipati u čiste flaše.

Naši proizvodi

Sok od višnje

Koraci pripreme

5 kg zrelih višanja se izgnječi u loncu, doda se 1 l vode i sve izmeša.

Poklopljen lonac se ostavi 24 sata, može se i povremeno promešati.

Smesu procediti kroz cediljku, a potom i kroz gazu.

Sipati šećer, 700 do 800 g na litar tečnosti, da ne bude preslatko, dodati 2-3 C limuntusa, zavisi od ukusa.

Može se dodati i pola kesice C konzervansa. Sipati u čiste flaše.

Autor

Sanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept