0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
5 kg zrelih višanja
1 l vode
šećer
C limuntus
1/2 kesice C konzervansa
5 kg zrelih višanja se izgnječi u loncu, doda se 1 l vode i sve izmeša.
Poklopljen lonac se ostavi 24 sata, može se i povremeno promešati.
Smesu procediti kroz cediljku, a potom i kroz gazu.
Sipati šećer, 700 do 800 g na litar tečnosti, da ne bude preslatko, dodati 2-3 C limuntusa, zavisi od ukusa.
Može se dodati i pola kesice C konzervansa. Sipati u čiste flaše.
5 kg zrelih višanja se izgnječi u loncu, doda se 1 l vode i sve izmeša.
Poklopljen lonac se ostavi 24 sata, može se i povremeno promešati.
Smesu procediti kroz cediljku, a potom i kroz gazu.
Sipati šećer, 700 do 800 g na litar tečnosti, da ne bude preslatko, dodati 2-3 C limuntusa, zavisi od ukusa.
Može se dodati i pola kesice C konzervansa. Sipati u čiste flaše.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.