burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4 litra soka

Sok od višanja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4 litra soka

Sastojci

2 kg višanja

700 g šećera

40 listova od višanja

3 l vode

2 kesice C Limuntusa

2 kesice C Vanilin šećera

Sok od višanja

Koraci pripreme

Staviti u šerpu oprane višnje zajedno sa lišćem i kuvati još 15 minuta nakon što provri.

Pokriti sok pa sutradan staviti gazu i procediti sok stezanjem gaze što više.

Zatim u dobijeni sok staviti limuntus i vanilin šećer.

Po želji dodati i dva lista rozetle. Kuvati 10 minuta.

Vreo sok sipati u zagrejane pasterizovane flaše i zatvoriti poklopcima.

Flaše staviti u šerpu i prekriti čaršafom/ćebetom i tako ostaviti sok da se ohladi.

Naši proizvodi

Sok od višanja

Koraci pripreme

Staviti u šerpu oprane višnje zajedno sa lišćem i kuvati još 15 minuta nakon što provri.

Pokriti sok pa sutradan staviti gazu i procediti sok stezanjem gaze što više.

Zatim u dobijeni sok staviti limuntus i vanilin šećer.

Po želji dodati i dva lista rozetle. Kuvati 10 minuta.

Vreo sok sipati u zagrejane pasterizovane flaše i zatvoriti poklopcima.

Flaše staviti u šerpu i prekriti čaršafom/ćebetom i tako ostaviti sok da se ohladi.

Autor

blog Slađini recepti

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept