0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
9,5 l
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
9,5 l
9 l vode
1 kg šećera
30 g C limuntusa
4 pomorandže
Pomorandže oprati, preliti ključalom vodom (za uklanjanje gorčine), obrisati i smestiti u zamrzivač na 1-2 sata.
Izvaditi iz zamrzivača, iseći i samleti (na mašini za mlevenje mesa ili u blenderu).
Smesu preliti sa 3 l vode (filtrirane ili prokuvane i ohlađene). Ostaviti da odstoji 10-ak min.
Procediti kroz cediljku. U proceđen sok dodati 6 l vode, šećer i C limuntus.
Dobro promešati dok se šećer ne otopi ili ostaviti da odstoji oko 1h.
Potom sipati u flaše. Vaš sok je gotov.
Pomorandže oprati, preliti ključalom vodom (za uklanjanje gorčine), obrisati i smestiti u zamrzivač na 1-2 sata.
Izvaditi iz zamrzivača, iseći i samleti (na mašini za mlevenje mesa ili u blenderu).
Smesu preliti sa 3 l vode (filtrirane ili prokuvane i ohlađene). Ostaviti da odstoji 10-ak min.
Procediti kroz cediljku. U proceđen sok dodati 6 l vode, šećer i C limuntus.
Dobro promešati dok se šećer ne otopi ili ostaviti da odstoji oko 1h.
Potom sipati u flaše. Vaš sok je gotov.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.