0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
1 kg šargarepe
3 kg jabuka
4 C limuntusa
1 kg šećera
voda
Šargarepu i jabuke oljuštiti, naliti vodom da ogrezne i kuvati odvojeno dok ne omekša.
Izblendirati u blenderu ili štapnim mikserom, izmeriti količinu i dodati šećer, limuntus i vodu da bude 10 l.
Staviti na šporet i kuvati 5 minuta od početka vrenja. Sipati u flaše zagrejane.
Zatvoriti i zatrpati u ćebe i da se tako ohlade.
Šargarepu i jabuke oljuštiti, naliti vodom da ogrezne i kuvati odvojeno dok ne omekša.
Izblendirati u blenderu ili štapnim mikserom, izmeriti količinu i dodati šećer, limuntus i vodu da bude 10 l.
Staviti na šporet i kuvati 5 minuta od početka vrenja. Sipati u flaše zagrejane.
Zatvoriti i zatrpati u ćebe i da se tako ohlade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.