burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Šnenokle sa borovnicama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

1 l mleka

6 jaja

6 kašika šećera

4 kesice C vanilin šećera

Preliv:

100 g borovnica

1 kašika šećera

50 ml vode

Šnenokle sa borovnicama

Koraci pripreme

Staviti mleko sa šećerom i C vanilin šećerom da provri. Za to vreme izmutiti belanca u čvrst sneg.

Kada mleko počne da vri kašikom vaditi belanca i stavljati u kipuće mleko da se kuva.

Čim ispliva šnenoklu treba okrenuti da se skuva i sa druge strane oko 2 minuta. Gotove šnenokle izvaditi i poređati u činije za serviranje.

Žumanca izmutiti i ukuvati ih u preostalo mleko. Tako vrućim filom preliti snenokle.

U šerpicu staviti oko 100 g borovnica, kašiku šećera i vodu. Kuvati na tihoj vatri oko 5 minuta samo toliko dok borovnice puste sok.

U svaku činiju sa šnenoklama raporediti po malo preliva.

Ostaviti da se ohladi prvo na sobnoj temperaturi, a onda u frižideru.

Naši proizvodi

Šnenokle sa borovnicama

Koraci pripreme

Staviti mleko sa šećerom i C vanilin šećerom da provri. Za to vreme izmutiti belanca u čvrst sneg.

Kada mleko počne da vri kašikom vaditi belanca i stavljati u kipuće mleko da se kuva.

Čim ispliva šnenoklu treba okrenuti da se skuva i sa druge strane oko 2 minuta. Gotove šnenokle izvaditi i poređati u činije za serviranje.

Žumanca izmutiti i ukuvati ih u preostalo mleko. Tako vrućim filom preliti snenokle.

U šerpicu staviti oko 100 g borovnica, kašiku šećera i vodu. Kuvati na tihoj vatri oko 5 minuta samo toliko dok borovnice puste sok.

U svaku činiju sa šnenoklama raporediti po malo preliva.

Ostaviti da se ohladi prvo na sobnoj temperaturi, a onda u frižideru.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept